fabryk forma do ciast

kk

Kuchnia: atrakcyjne wypieki

Kuchnia: atrakcyjne wypieki

Jak wiadomo, je się oczami. Jak znakomicie smakować więc muszą ciasta upieczone w tak fantazyjnych formach.

Ponadczasowe i niezawodne produkty marki Gerlach. Wśród nich patelnie, sztućce i pojemne garnki

Marka Gerlach towarzyszy Polakom od pokoleń, oferując wyroby niezbędne podczas gotowania oraz spożywania posiłków. Jakość jej produktów jest znana i powszechnie doceniana - wybraliśmy dla was przydatne i porządne artykuły do kuchni w świetnej cenie.

Jak polskie marki odczarowują "kryształy" znane z PRL-u. O wyjątkowym szkle nie tylko na stół

Jak polskie szkło kryształowe zostało odczarowane "z klątwy PRL-u", która spowodowała, że kojarzyły się wyłącznie z babcinymi meblościankami? Siłą współczesnych projektów jest doskonała funkcja użytkowa, ale też niepowtarzalny i niebanalny styl, za który odpowiadają polskie huty szkła kryształowego oraz ich świetni projektanci. To wyjątkowe kryształy, które ozdobią nie tylko stół, ale ulubioną komodę i regał. Warto je kolekcjonować.

W dwóch cenach

W dwóch cenach

DOZOWNIKI MYDŁA Po lewej: Birillo, tworzywo sztuczne, wys. 13,5 cm, 130 zł, Fabryka Form Po prawej: Norm Bath, tworzywo sztuczne i stal nierdzewna, 259 zł, fide.pl ODKURZACZE AKUMULATOROWE Po lewej: FC 6144/01, poj. worka 0,5 l, 295 zł, conrad.pl Po prawej: Emotion A S, poj. worka 0,3 l, 205 zł, redcoon.pl

Numer 04/2010

Babka w formie - w czym najlepiej upiec ciasto Rozmaitości - to i owo dla domu i rodziny Wokół jajka - 11 zabawnych przedmiotów Ława na kawę - stoliki kawowe Kuchnia niczym z filmu - urządzenia i

Chleb w dobrej formie

, dokładnie rozetrzyj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wymieszaj mąkę pszenną żytnią i solą. Dodaj do wyrośniętego rozczynu, dolej tyle wody, aby mieszanka miała konsystencję ciasta, wyrabiaj około 10 minut. Jeśli ciasto jest za gęste dodaj wody, a jeśli za rzadkie dodaj

Ciasto bretońskie

, stopniowo dolewamy mleko. Po uzyskaniu jednolitej masy łączymy ze śliwkami i rodzynkami, delikatnie mieszamy, przelewamy do natłuszczonej formy i pieczemy godzinę w temperaturze 200 st. C. Ciasto powinno z wierzchu mocno zbrązowieć. Przed podaniem studzimy i oprószamy cukrem pudrem. śliwki;rodzynki;jajko

Ciasto różowe

szklanka cukru, szklanka mąki, szklanka oleju, 3 torebeczki kisielu w proszku wiśniowego, 6 jaj, łyżeczka proszku do pieczenia Utrzeć jaja z cukrem, dodać kisiel, mąkę i olej, proszek do pieczenia. Można również dodać łyżkę syropu wiśniowego. Zmiksować (mikserem). Masę wylać na formę wysmarowaną

Ciasto maślane

ciastem. Ciastem napełnij natłuszczoną i oprószoną mąką formę keksową. Piecz godzinę w temp. 150-170°C. Ciasto możesz dowolnie zmieniać. Oto dwa sposoby: 1. Do surowego ciasta (przed upieczeniem) dodaj pokrojone na kawałeczki jabłko. 2. Do 1/3 surowego ciasta dodaj 2 łyżki kakao. Do formy wlej najpierw

Ciasto bananowe

wymieszać z dodawanymi kolejno: cukrem, mąką, jajkiem, solą i sodą. Masło roztopić, wlać do masy i wymieszać. Dodać orzechy lub rodzynki. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Ciasto bananowe należy piec około 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C (patyczek wkłuty w

Najnowsze