elektryczne czajniki retro kremowe

Joanna Szczurek

Kolorowe czajniki do kuchni w stylu rustykalnym

Kolorowe czajniki do kuchni w stylu rustykalnym

Styl rustykalny łączy w sobie proste formy, elementy wiejskiego stylu oraz delikatnie zdobienia. Jeżeli planujesz urządzić kuchnię w taki sposób, zadbaj przede wszystkim o odpowiednie akcesoria. Dzisiaj prezentujemy kolorowe czajniki, które świetnie wpiszą się w rustykalny klimat.

Sprzęty AGD w stylu vintage

Coraz częściej chcemy, by każde wnętrze w naszym mieszkaniu miało unikalny styl i charakter. Modny stał się styl retro i vintage, a producenci zadbali, by nawet do kuchenne sprzęty AGD utrzymane były w tym klimacie. Lodówki, czajniki, tostery, ekspresy do kawy, a nawet wagi kuchenne, zobaczcie, jakie są piękne.

AGD w stylu vintage - włoska marka Ariete podbija rynek

Czym kierujesz się wybierając wyposażenie kuchenne? Kompletując sprzęty AGD z całą pewnością zależy Ci na funkcjonalności, wysokiej jakości, ale też designie i estetyce wykonania poszczególnych urządzeń. Naszą uwagę przykuło AGD w stylu vintage marki Ariete. Co znajdziemy w ofercie włoskiej marki? Jakie są urządzenia od Ariete, co je wyróżnia na tle innych? Wyjaśniamy!

Dodatki tworzą styl

, 149 zł, Electrolux KUCHNIA W STYLU PROWANSALSKIM. EAWA3130PU, czajnik elektryczny, poj. 1,5 l, 149 zł, Electrolux KUCHNIA W STYLU NOWOCZESNYM. EN3487AOH, lodówka, wys. 185,9 cm, 4999 zł, Electrolux KUCHNIA W STYLU

Naleśniki z kremowym serkiem i warzywami

6 gotowych naleśników,125g serka kremowego z pesto i rukolą,oliwa z oliwek,150g kapusty pekińskiej,1 średniej wielkości marchewka,1 mała cebula,1 papryka czerwona,5 łyżek sosu sojowego,20g świeżego imbiru,przyprawa uniwersalna,1 łyżka octu jabłkowego,40g tartego parmezanu Kapustę pekińską, paprykę

Kleiste ciasto czekoladowo-malinowe

przetrzeć przez sitko 85 g malin. Utrzeć żółtka z cukrem, aż będą gładkie i kremowe, potem wmieszać do nich migdały, mąkę, kakao, rozpuszczoną czekoladę i mus malinowy. Ubić na sztywno białka (najłatwiej elektrycznym mikserem). Dodać odrobinę masy czekoladowej, wymieszać i stopniowo dodawać resztę. Przelać

Zapiekanka warzywno-makaronowa

1/2 kg malutkiej brukselki, 1/2 mrożonej zielonej fasolki, 1/2 szkl. ziaren słonecznika, 1 szkl. makaronu (świderki), 1 szkl. gęstej śmietany kremowej, 1szkl. utartego ementalera, 2 łyżeczki oregano, 1 łyżeczka białego pieprzu, 1 łyżeczka mąki, 1 łyżeczka masła Makaron ugotuj według instrukcji na

Pasztet

na ogniu, wrzuć do wywaru wątróbkę, ustaw duży płomień i gotuj bez przykrycia. Po 5-7 minutach wyjmij wątróbkę, przełóż do mięsa, a sos niech odparowuje, tak żeby zostało trochę ponad półtorej szklanki ekstraktu. Ten pasztet powinien mieć niemal kremową konsystencję. Ja robię tak: przepuszczam mięso

Najnowsze