6 gotowych naleśników,125g serka kremowego z pesto i rukolą,oliwa z oliwek,150g kapusty pekińskiej,1 średniej wielkości marchewka,1 mała cebula,1 papryka czerwona,5 łyżek sosu sojowego,20g świeżego imbiru,przyprawa uniwersalna,1 łyżka octu jabłkowego,40g tartego parmezanu Kapustę pekińską, paprykę
przetrzeć przez sitko 85 g malin. Utrzeć żółtka z cukrem, aż będą gładkie i kremowe, potem wmieszać do nich migdały, mąkę, kakao, rozpuszczoną czekoladę i mus malinowy. Ubić na sztywno białka (najłatwiej elektrycznym mikserem). Dodać odrobinę masy czekoladowej, wymieszać i stopniowo dodawać resztę. Przelać
1/2 kg malutkiej brukselki, 1/2 mrożonej zielonej fasolki, 1/2 szkl. ziaren słonecznika, 1 szkl. makaronu (świderki), 1 szkl. gęstej śmietany kremowej, 1szkl. utartego ementalera, 2 łyżeczki oregano, 1 łyżeczka białego pieprzu, 1 łyżeczka mąki, 1 łyżeczka masła Makaron ugotuj według instrukcji na
na ogniu, wrzuć do wywaru wątróbkę, ustaw duży płomień i gotuj bez przykrycia. Po 5-7 minutach wyjmij wątróbkę, przełóż do mięsa, a sos niech odparowuje, tak żeby zostało trochę ponad półtorej szklanki ekstraktu.
Ten pasztet powinien mieć niemal kremową konsystencję. Ja robię tak: przepuszczam mięso