zdjąć patelnie z ognia, żeby nie popryskać wszystkiego gorącym tłuszczem), podlewamy trochę sosem sojowym i słodkim sosem chili, mieszamy, dodajemy 2 jajka. Mieszamy tak, aby się jaka ścięły i posypujemy żółtym serem. Danie szybkie bardzo pyszne, bardzo sycące(po włożeniu makaronu na patelnię można go
1 opakowanie ciasta Kadaifi (można kupić w niektórych supermarketach i barach greckich lub zamówić bezpośrednio u importera - w firmie SaneChem), 50 dag orzechów włoskich, 75 dag cukru, 2 łyżki cynamonu, sok z 1 cytryny, 300 ml wody, 20 dag miodu, 30 dag masła Orzechy rozdrobnij w moździerzu. Dodaj
Makaron Strozzapreti (lub inny włoski makaron najlepiej firmy Rustichella d'Abruzzo), 1 cebula (szalotka), 2 ząbki czosnku, 1 puszka pomidorów, 100 ml czerwonego wina (najlepiej Ammarone), 4 łyżki oliwy z oliwek, jedna papryka peperoncino, 6 suszonych pomidorów (można kupić w słoiczku), świeża
odsączonymi jagodami. Uwaga, deser tylko dla dorosłych! Poza sezonem deser można przygotować z pasteryzowanych jagód ze słoika, np. firmy Polska Róża - potrzebne są dwa słoiki. Jagody odcedzić, sok z owoców dodać do gotowania syropu, a reszta jak wyżej. jagody;cukier;cytryna;goździki;rozmaryn;ciasto
przecedzić przez sitko, klarowny wywar ponownie przelewamy do garnka i dolewamy do niego syrop z brzoskwini. W bulionie rozpuszczamy żelatynę ( zgodnie z przepisem z opakowania, nie podaję konkretnych proporcji, ponieważ zależne są one od firmy z jakiej kupiliśmy naszą żelatynę).
Ugotowane piersi należy