piękny marchewkowy efekt wizualny). Orzechy posiekać. Mąkę wymieszać z przyprawami, sodą, proszkiem do pieczenia i solą.
W misce na dużych obrotach miksować całe jajka na puszystą masę. Dodać powoli cukier, nie przerywając ubijania. Wlewać cieniutkim strumieniem olej. Do masy dodać w trzech porcjach
,masło do wysmarowania formy,bułka tarta/mąka Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól mieszamy w misce. Czekoladę siekamy na drobne kawałki i odstawiamy w chłodne miejsce, by się nie pozlepiała w bryłki (można oprószyć ją mąką, podobno daje to lepszy efekt, choć ja nie zauważyłam większej różnicy). Banany
300 g mąki tortowej,100 g mąki żytniej (najlepiej pełnoziarnistej choć nie jest to konieczne),2 jaja,13 dag cukru pudru,10 dag roztopionego i wystudzonego masła ,10 dag miodu,1 łyżka przyprawy do piernika,1 łyżeczka cynamonu (dodatkowo bo uwielbiam ten zapach),1 łyżka kakao,1 łyżeczka sody
proporcji 1/3 z wodą,
mały seler,
kilka listków pora,
1 marchewka,
3 listki laurowe,
sól,
pieprz,
Vegeta,
zioła prowansalskie Sposób przygotowania jest może mało humanitarny i bardzo czasochłonny, jednak efekt końcowy zaskoczył mnie bardzo pozytywnie.
Ślimaki po zebraniu głodzimy od czterech do sześciu