szklanka ryżu,
odrobina soli,
kurkuma - opakowanie,
burak - 1 sztuka,
koncentrat pomidorowy - słoiczek,
szpinak - małe opakowanie Do gotującego się ryżu dodajemy:
by uzyskać kolor
czerwony - burak (wystarczy kawałek im więcej tym ciemniejszy odcień i większy posmak lub do już ugotowanego ryżu
cebulę, papryczki, imbir, kolendrę, gorczycę, kurkumę, kmin i smażyć 7-10 min, aż całość zmięknie i będzie miało złocisty odcień. Dodać ziemniaki, kalafiora, kokos i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem i dodać 400 ml wody. Doprowadzić do wrzenia i dusić pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Zamieszać i
na wierzch i mieć odcień żółto-zielony (nie biały!). Pociąć ser w kratkę, by łatwiej się warzył. Nie mieszać! Gdy wyraźnie widać oddzieloną serwatkę i ser, zdjąć z ognia, lekko ostudzić. Delikatnie wylać ser na cedzak wyłożony gazą. Pozwolić, by odciekł. Zawiązać gazę w woreczek i powiesić, by więcej