drzwi bari 2 aranzacje

Deser "Elfi domek"

Biszkopt na dach: 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia   Biszkopt na tort: produkty z biszkoptu na dach x 2 2 opakowania kremu do tortu (jasnej i ciemnej) 1 słoik powideł śliwkowych opakowanie kolorowych

Świąteczne brownie z makiem i marcepanem - przepis blogera

,szczypta soli,Na polewę:,165 g czekolady deserowej,105 g gęstej słodkiej śmietanki 18 proc.,2 łyżki amaretto Nagrzewamy piekarnik do temperatury 175 stopni. Do garnuszka wlewamy mleko. Dodajemy masło, czekoladę, przyprawę do piernika, kakao i kawę. Mieszamy, pozostawiamy do rozpuszczenia. W tym czasie

Piernikowa chatka marzeń

300 g mąki tortowej,100 g mąki żytniej (najlepiej pełnoziarnistej choć nie jest to konieczne),2 jaja,13 dag cukru pudru,10 dag roztopionego i wystudzonego masła ,10 dag miodu,1 łyżka przyprawy do piernika,1 łyżeczka cynamonu (dodatkowo bo uwielbiam ten zapach),1 łyżka kakao,1 łyżeczka sody

Karpatka

ziarna z połowy laski waniliowej) 1. Najpierw łączymy masło z wodą w rondelku na wolnym ogniu. Muszą zawrzeć. Po tym zdejmujemy rondelek z palnika i wsypujemy mąkę, ucierając aż powstanie gęsta masa. Na kilka minut odstawiamy ją na bok. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni Celsjusza. 2.Do gęstej

Najnowsze