Biszkopt na dach:
3 jajka
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
6 łyżek cukru
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Biszkopt na tort:
produkty z biszkoptu na dach x 2
2 opakowania kremu do tortu (jasnej i ciemnej)
1 słoik powideł śliwkowych
opakowanie kolorowych
,szczypta soli,Na polewę:,165 g czekolady deserowej,105 g gęstej słodkiej śmietanki 18 proc.,2 łyżki amaretto Nagrzewamy piekarnik do temperatury 175 stopni. Do garnuszka wlewamy mleko. Dodajemy masło, czekoladę, przyprawę do piernika, kakao i kawę. Mieszamy, pozostawiamy do rozpuszczenia. W tym czasie
300 g mąki tortowej,100 g mąki żytniej (najlepiej pełnoziarnistej choć nie jest to konieczne),2 jaja,13 dag cukru pudru,10 dag roztopionego i wystudzonego masła ,10 dag miodu,1 łyżka przyprawy do piernika,1 łyżeczka cynamonu (dodatkowo bo uwielbiam ten zapach),1 łyżka kakao,1 łyżeczka sody
ziarna z połowy laski waniliowej) 1. Najpierw łączymy masło z wodą w rondelku na wolnym ogniu. Muszą zawrzeć. Po tym zdejmujemy rondelek z palnika i wsypujemy mąkę, ucierając aż powstanie gęsta masa. Na kilka minut odstawiamy ją na bok. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
2.Do gęstej