, jogurtem i oregano. Przyprawiamy sos solą i pieprzem, skrapiamy nim sałatkę.
Z miąższu arbuza najlepiej wydrążyć kulki. Są bardzo dekoracyjne. Służy do tego specjalna łyżeczka. pomidory;papryka;ogórki;rzodkiewka;arbuz;dymka;mięta;jogurt;oregano;pieprz;
garnka z bakłażanem. I tak po kolei rumienimy wszystkie składniki oprócz czosnku - z czego pomidory muszą być ostatnie. Wtedy dodajemy sól, pieprz i tymianek i chwilkę dusimy. Proponuję podawać z ryżem, makaronem lub samo. cukinia;cebula;pomidory;papryka;bakłażan;czosnek;tymianek;pieprz;
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
1 średnia marchewka,
1 gałązka selera naciowego,
5 cm pora,
1 papryka,
3 krążki ananasa z puszki,
2 łyżeczki kukurydzy konserwowej,
Mały słoiczek koncentratu pomidorowego lub pół puszki, pomidorów wraz z sokiem,
Sok z połowy cytryny,
1 łyżka octu,
1 łyżka syropu z ananasa
przepłukać wodą, po pół cebuli zwykłej i czerwonej drobno posiekać, dodać majonez i wszystko razem wymieszać, przyprawić solą i pieprzem wedle uznania, można dodać szczyptę granulowanego czosnku. Można przystroić zieloną sałatą i pomidorami (jak na zdjęciu) lub innymi warzywami.
UWAGA: Sałatka