Ciasto:,
30 dkg mąki,
15 dkg tłuszczu (pół na pół - masło i margaryna),
pół łyżeczki proszku do pieczenia,
3 żółtka,
2 łyżki proszku do pieczenia,
cukier wanilinowy,
Krem do przełożenia,
Polewa czekoladowa do dekoracji Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać z masłem i margaryną
200 g herbatników digestive,100 g masła,mała puszka masy krówkowej,1 banan,250 ml śmietany kremówki 36%,wiórki czekoladowe do dekoracji Kruszymy herbatniki na drobne okruszki i wlewamy do nich rozpuszczone masło - masa powinna przypominać mokry piasek. Wykładamy je na dno muffinkowych papilotek
śliwek do dekoracji Dno tortownicy o średnicy ok. 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Składniki na masę serową wyjmujemy z lodówki wcześniej, aby osiągnęły temperaturę pokojową.
Masło roztapiamy i odstawiamy do ostudzenia, a korzenne ciasteczka mielimy na piasek. Dodajemy do nich płynne masło
ryżowego (japońskie wino do gotowania, ew. można dać łyżeczkę brązowego cukru lub pominąć),ok łyżeczki mielonej kolendry,garstka świeżej kolendry do dekoracji Marchewki obieramy, kroimy w cienkie talarki, paprykę kroimy w kostkę, Kapustę pekińską myjemy, kroimy w ćwiartki, następnie szatkujemy. Pora