4 filety z kurczaka, 2 puszki (425 ml) kukurydzy z czerwoną fasolą, 2 pęczki dymki, 8 pomidorów, 4 cebule, 4 gałązki oregano, 4 gałązki natki z pietruszki, 8 łyżek oliwy, sól, pieprz, 2 szklanki soku pomidorowego, trochę sosu tabasco, kilka chipsów tortilla, zioła do dekoracji Umyć mięso i osuszyć
1/2 kg surowej czerwonej fasoli, 1.5 kg mielonej chudej wołowiny, 4 cebule + 1 mała do dekoracji, 5 ząbków czosnku, 1 puszka całych pomidorów, 3 łyżki oleju, 2 kostki rosołowe wołowe, po 1 łyżeczce kminku w pudrze i oregano, po 3 łyżeczki ostrej i słodkiej papryki w proszku, 1 łyżeczka cayenne
5 gotowych tortilli, 2 szk. oleju słonecznikowego do smażenia, 2 ziemniaki, 2 małe korniszony, 1/2 szkl. orzechów nerkowca, 1/2 szkl. mrożonego zielonego groszku, 1/2 szkl. gęstego jogurtu naturalnego, 1/2 szkl. jogurtowego majonezu, 1 łyżka kminku, pieprz, listki świeżej mięty do dekoracji