2 woreczki ryżu,puszka(ok.185g) tuńczyka rozdrobnionego w oleju,szczypiorek,słoiczek papryki konserwowej(ok.400g),słoiczek ogórków konserwowych(ok.500g),majonez,sól,pieprz,papryka lub pomidory do dekoracji,zielona pietruszka najlepiej ozdobna do dekoracji Ryż ugotować i ostudzić paprykę i ogórki
usmażonym tuńczykiem. Razem wszystko dokładnie mieszamy. poooolllecccammm serdecznie danie to zaskoczy nie jedno podniebienie a w dodatku koszt na 5 osób to około 10 zł:)))dobre i tanie a dodam ze można zrobić to danie z ryżem makaron spaghetti;kukurydza;groszek;tuńczyk w sosie własnym;
pół szklanki ciepłej wody,4 łyżki cukru,1 l wody gazowanej,1 łyżka syropu miętowego,1 cytryna,1 limonka,kostki lodu,listki mięty do dekoracji Cukier rozpuścić w ciepłej wodzie, schłodzić. Wymieszać z sokiem z cytryny, połączyć z wodą gazowaną. Limonkę dokładnie wyszorować, sparzyć wrzątkiem
150 g surowe wędzonej szynki (bardzo cienkie plasterki),10 jajeczek przepiórczych,Na sos:,3 łyżki oleju z pestek winogron,2 łyżki musztardy Dijon,1 łyżka żubrówki,sól,grubo mielony pieprz,łyżka rzeżuchy lub posiekanego szczypiorku do dekoracji Przygotuj sos: musztardę wymieszaj z wódką, dodaj