60 dag wołowiny z udźca, 40 dag cebuli, 2-3 łyżki oleju, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżka octu winnego, 1-2 ząbki czosnku, sól, pieprz, kminek, majeranek, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 4 parówki wiedeńskie, 4 jajka, 4 małe ogórki kiszone lub konserwowe, natka do dekoracji Mięso umyj i osusz
. Następnie dodaj rukolę (odłóż kilka listków do dekoracji), czosnek, pozostałą oliwę i kostki lodu, zmiksuj do uzyskania kremowej konsystencji. Na koniec dodaj starty ser parmigiano reggiano.
Makaron ugotuj al dente. Wymieszaj zimne pesto z makaronem i wyłóż na talerze, udekoruj rukolą.
*Makaron rigati
pierwszym. Zostawiamy około 5 czubatych łyżek bitej śmietany na posmarowanie zewnętrznej części tortu i dekorację.
3. Kiedy już rozłożymy równo śmietanę na ścianach i górze tortu, rozkładamy maliny. Najpierw jak najbardziej równej wielkości owoce układamy w okrąg nad 'ściankami' tortu zostawiając
Składniki na ciasto:
. 600 g mąki
. 250 g masła
. 200 g ciemnego cukru
. 8 łyżek płynnego miodu
. 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
. opakowanie (20 g) przyprawy do piernika
. łyżeczka kakao
Składniki na lukier do dekoracji :
. 1 białko
. 1.5 szklanki cukru pudru 186