500 g mąki,
250 g margaryny,
150 g cukru,
1 op. cukru waniliowego,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
4 jajka,
200 ml mleka,
100 g rodzynek,
płatki migdałów i polewa do dekoracji Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka, mleko, oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić
1 puszka tuńczyka w sosie własnym,3 jajka,świeży ogórek (o długości około 30 cm),majonez,sól i pieprz do smaku,koperek do dekoracji Tuńczyka odsączamy na sicie, a następnie przekładamy do miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Ogórka myjemy, usuwamy gniazdo nasienne (w ten
25 dag mąki pszennej, 17.5 dag masła, 15 dag cukru, 20 dag zmielonych migdałów, 1 jajko, 1 g drożdży w proszku, 1 aromat waniliowy, skórka otarta z 2 cytryn, 10 dag płatków ciemnej czekolady, 15 dag wyłuskanych orzechów laskowych do dekoracji Lubiane w Wiecznym Mieście, choć pochodzą z Trentino na
cukierków czekoladowych
1 opakowanie ciastek
perełki do dekoracji
Poncz:
pół szklanki wody
2 łyżki cukru
sok z 1/2 cytryny Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, dalej ubijając. Dodawać stopniowo żółtka i ubijać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do