ulep długie ruloniki, każdy dłuższy od poprzedniego o 2 cm. Rozpocznij rulonikiem o najmniejszej długości - około 10 cm, potem zrób 12-centymetrowy, 14-centymetrowy, 16-centymetrowy i tak dalej. Kółka piecz w temp. 170°C, aż będą złote. Szybko je ostudź, najlepiej przy otwartym oknie. Przygotuj biały
łyżki brązowego cukru, 2 łyżki soli morskiej, pieprz czarny W katolickiej Irlandii Boże Narodzenie jest wielkim świętem. W oknie domu stawia się lampkę, która wskazuje drogę zabłąkanym wędrowcom - każdy może liczyć na gościnę i poczęstunek Wołowinę posól i pozostaw na noc w lodówce. W misce wymieszaj
papryczki do dekoracji Absolutnym przebojem czeskiego Bożego Narodzenia jest karp - smażony, pieczony lub faszerowany, obowiązkowo podany z pikantną sałatką ziemniaczaną Karpia umyj i pokrój poziomo na dwa filety. Każdy filet pokrój następnie na 4 kawałki. Porcje karpia posól i obtocz w mące. Usmaż z obu
cukierków czekoladowych
1 opakowanie ciastek
perełki do dekoracji
Poncz:
pół szklanki wody
2 łyżki cukru
sok z 1/2 cytryny Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, dalej ubijając. Dodawać stopniowo żółtka i ubijać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do