Elegancka restauracja oferująca dania kuchni staropolskiej w stosunkowo niskiej cenie. śląskie Legnica Dziennikarska 7-9 59-220
5 różnych galaretek owocowych w proszku, 1 l śmietany kremówki, 1 szkl. cukru pudru, cukier waniliowy, żelatyna, owoce do dekoracji 4 z 5 galaretek przygotować według przepisu na opakowaniu, każdą w oddzielnym naczyniu. Rozrobić żelatynę. Rozrobioną wymieszać ze śmietanką i cukrem. Galaretki
12 pomidorków koktajlowych,
12 jajeczek przepiórczych, 6 dużych plastrów sera żółtego,
kilka liści sałaty masłowej, listki selera lub pietruszki,
goździki do dekoracji Ugotuj jajeczka przepiórcze na twardo, przepłucz w zimnej wodzie i obierz ze skorupek.
Umyj pomidorki i
- odłóż pół łyżeczki. Ząbki czosnku obierz i przekrój wzdłuż. Mięso z kurczaka natrzyj czosnkiem, a następnie posól i posyp kolorowym pieprzem (pomijając zachowane pół łyżeczki, które posłuży za dekorację). Odstaw do lodówki. Najlepiej, jeśli mięso poleży w przyprawach dłużej, na przykład ponad jedną
6 jajek ugotowanych na twardo,3-4 łyżeczki chrzanu,1 łyżka majonezu,sól i pieprz,do dekoracji: szczypiorek i mielony kolorowy pieprz Jajka obierz i przekrój na połówki. Wyjmij żółtka i zmiksuj z chrzanem oraz majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Pastą faszeruj połówki jajek. Posyp