4 kiwi,1 banan,1 duży kefir,cukier do smaku (lub miód),odrobina soku z cytryny Owoce obrać, pokroić,zmiksować,dodać sok z cytryny,cukier i kefir.Wymieszać i gotowe. Kilka plasterków owoców zostawić do dekoracji. kiwi;banany;kefir;cukier;miód;
1 mango,3 owoce kiwi,1 duży melon,1 duża pomarańcza,5 plasterków limonki,szczypta imbiru,cynamonu,liść mięty do dekoracji Wszystkie owoce obrać oczyścić zmiksować w blenderze doprawić. Podawać w wysokich szklankach z plasterkiem limonki i liściem mięty. Pycha! mango;owoce;kiwi;melon;pomarańcze
30 ml Malibu,
20 ml Havana Club 7,
30 ml sok ananasowy,
25 ml mleczko kokosowe,
3 kawałki ananasa, Składniki wlać do blendera i dodać kruszonego lodu, zmiksować.
Uwaga: Zbyt duża ilość lodu w blenderze może przytłumić. kremowy charakter tego koktajlu. Szklanka typu long drink.
Dekoracja
1 duża botwinka lub 2 mniejsze z młodymi buraczkami,2-3 ogórki,2 pęczki rzodkiewki,2 pęczki koperku,2 pęczki szczypiorku,2 utarte ząbki czosnku,1 l jogurtu gęstego,1 l kefiru,sok z 1 cytryny,jajka przepiórcze do dekoracji,2 łyżki oliwy,sól,pieprz ogórki;rzodkiewka;koperek;szczypiorek;czosnek
1 duży brokuł,1 l bulionu warzywnego,śmietanka 36 %,kawałek sera gorgonzola lub lazur,pół łyżeczki ostrej papryki,sól,pieprz Do bulionu wrzucamy różyczki brokuła i gotujemy do miękkości. Odkładamy parę różyczek do dekoracji. Resztę miksujemy i doprawiamy solą i pieprzem, dolewamy trochę śmietanki