150 ml śmietanki 30%,150 ml jogurtu naturalnego,2 łyżki płynnego miodu,1 łyżka żelatyny,70 ml mleka,6 łyżek syropu różanego,odrobina barwnika spożywczego,posypka do dekoracji Śmietankę podgrzewamy w garnuszku, nie doprowadzając do wrzenia a następnie dodajemy do niej syrop różany. Zdejmujemy z
umieszczając miskę nad garnkiem z gotującą się wodą. Dodać ją do masy śmietanowo-czekoladowej, dobrze wymieszać i odstawić do lekkiego zgęstnienia. Wykonanie: świeże truskawki, galaretka truskawkowa, świeża mięta do dekoracji. Tężejącą panna cottę wylać na kruche ciasto. Na wierzch wyłożyć truskawki
kandyzowanej skórki z pomarańczy,
Lukier:, 15 dkg cukru pudru, trochę soku z cytryny, kandyzowana skórka z cytryny,
płatki migdałów do dekoracji. Ciasto drożdżowe: drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i mąki, gdy będą płynne dodać ciepłe mleko (nie może być gorące); do przesianej przez sito mąki dodać
Składniki na ciasto:
. 600 g mąki
. 250 g masła
. 200 g ciemnego cukru
. 8 łyżek płynnego miodu
. 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
. opakowanie (20 g) przyprawy do piernika
. łyżeczka kakao
Składniki na lukier do dekoracji :
. 1 białko
. 1.5 szklanki cukru pudru 186