dekoracja dla czekoladowej sciany

Czekoladowa rozkosz

300 ml śmietanki kremówki 30%,1 i 1/2 czekolady deserowej,3 białka, 2 łyżki cukru,sok z połowy pomarańczy,1 i 1/2 łyżeczki likieru Grand Manier,1 szklanka skórki z pomarańczy, tarta czekolada do dekoracji Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. W osobnym naczyniu

Mus czekoladowy

2 tabliczki gorzkiej czekolady,4 jaja,3 łyżki cukru,4 łyżki wody,2 łyżki masła Do garnka wrzucić połamaną czekoladę, masło oraz wodę. Doprowadzić do rozpuszczenia ciągle mieszając. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy do przestudzonej masy. Mieszamy. Białka ubijamy i łączymy z masą czekoladową

Babka czekoladowa

,22 dag masła ,15 dag czekolady , 20 dag cukru ,szczypta soli , szczypta cynamonu ,20 dag zmielonych orzechów laskowych ,30 dag mąki ,1 opakowanie proszku do pieczenia ,4 jajka , 1/4 litra zimnej mocnej kawy, Do dekoracji, 1

Trufle czekoladowe

masa:, 200 g czekolady min. 70 proc. kakao, 150 ml słodkiej śmietanki 36 proc., 6 łyżek brązowego cukru, 4 łyżki masła, dekoracja (opcjonalnie):, cukier puder, posiekane pistacje, wiórki kokosowe, posiekane orzechy włoskie, kakao, kolorowe posypki W rondelku zagotuj śmietankę z cukrem. Zdejmij z

Tort czekoladowy

jajka - 5 sztuk, masło - 30 dag, cukier - 30 dag, mąka - 30 dag, cukier waniliowy - 1 opakowanie, proszek do pieczenia - 1 łyżeczka, gorzka czekolada - 15 dag, skórka starta z pomarańczy, orzechy laskowe mielone - 15 dag, zapach rumowy DEKORACJA: morelowe konfitury - 10 dag, cukier grysikowy

Najnowsze