dekoracja choinki 2012

.

Miesięcznik Magnolia nr 12/2012

Miesięcznik Magnolia nr 12/2012

W numerze m.in.: * Iglaki zmieniające barwę na zimę, * Roślina miesiąca - ciemiernik, *Ozdabiamy dom gwiazdą betlejemską, *22 pomysły na prezent

Piernikowe choinki

łyżka soku z cytryny,jadalne perełki do dekoracji Miód i masło podgrzać, aż masło się rozpuści, dodać przyprawę korzenną, przestudzić. Jajko i żółtka utrzeć z cukrem na puch, wymieszać z miksturą miodową. Dodać przesianą mąkę z sodą i kakao i zagnieść gładkie ciasto. Ciasto może być lekko klejące, ale

Dzwonki z piernika na choinkę

SKŁADNIKI NA OK. 20 DUŻYCH DZWONKÓW: 50 dag mąki, 30 dag miodu, 10 dag cukru pudru, 12 dag masła, 1 jajko, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, przyprawa do piernika - około 50 g, 2 łyżeczki kakao, dla poprawy "kolorytu" pierniczków, SKŁADNIKI NA DEKORACJĘ: beżowy i czerwony lukier plastyczny, złota

Tarta czekoladowo-żurawinowa

soli,Konfitura żurawinowa:,250 g świeżej żurawiny,pół jabłka startego,100 g cukru,sok i skórka otarta z połowy cytryny,60 ml wody,Do dekoracji:,1 łyżka kakao,1 łyżka cukru pudru,parę żurawin,1 łyżka cukru kryształu,odrobina białka,szablon w kształcie choinki Kruche ciasto: Do misy malaksera wsypać mąkę

Przekładaniec owocowo-śmietanowy - przepis blogera

2 szklanki maki,0.5 szklanki (200 g) śmietany 18%,2 szklanki (600 g) śmietanki 36%,1.5 szklanki cukru,10 dag masła,0.25 łyżeczki sody oczyszczonej,1 opakowanie mrożonych wiśni,1 puszka brzoskwiń w zalewie,starta czekolada do dekoracji Z przesianej mąki, sody, masła, śmietany 18% i połowy cukru

Najnowsze