dekoracja białej sciany

Mazurek krakowski z makaronikową dekoracją

Ciasto:, 20 dag mąki krupczatki, 7.5 dag cukru pudru, 15 dag masła, 1 żółtko Masa makaronikowa:, 15 dag maku - najlepiej białego ale może być też niebieski), 25 dag cukru kryształu, 4 białka, olejek migdałowy Lukier czekoladowy:, 3 białka, 36 dag cukru pudru, 6 dag kakao, 6 dag masła, olejek

Biała dama

zimnej wody, a następnie zagotować. Ostudzić i wlać do masy i wymieszać. Dodać rodzynki(zaparzone wcześniej i osączone) oraz kawałki ananasa (kilka zostawić do dekoracji). Tortownicę napełnić masą i wstawić na godzinę do lodówki. Galaretkę ananasową przyrządzić według przepisu na opakowaniu i pozostawić

Czarno-białe pralinki

cukru,1 łyżka kawy rozpuszczalnej,1 łyżka gorzkiego kakao,2 łyżki rumu,bita śmietana i kolorowe jadalne kulki do dekoracji Przygotuj białe pralinki: śmietanę wymieszaj w rondlu z cukrami i powoli podgrzej, ale nie doprowadzaj do wrzenia. Cały czas mieszaj płyn miotełką lub trzepaczką (ok. 10 minut

Biały tort z kremem cytrynowym

(z 3-4 cytryn), 12 łyżek cukru, 100 g schłodzonego masła, Syrop do nasączenia: 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka alkoholu (wódki lub spirytusu), 1 łyżka soku z cytryny, Dekoracja: 200 ml śmietany 30-proc., 2 tabliczki białej czekolady (200 g), 200 g wiórków kokosowych Jajka

Wątróbka z cebulą w białym winie

55-60 dag wątróbki cielęcej, szklanka białego wina wytrawnego, 4 cebule, 5 dag masła, 2 łyżki oliwy, zielenina do dekoracji, pieprz, sól Wątróbkę wypłukać, pokroić na plastry. Pokrojoną na plastry cebulę zeszklić na oliwie, podlać winem i dusić bez przykrycia ok. 15 min. Na

Najnowsze