solą i pieprzem, przemieszać.
Wykończenie:
Do wystudzonych babeczek położyć plaster wędliny, łyżkę sałatki, wpić upieczony uchwyt do koszyczka. Udekorować według uznania.
Wielkanocne koszyczki to niebanalna dekoracja stołu oraz oryginalny pomysł na podanie sałatki, gdzie koszyczek z ciasta
Nadzienie:,150 ml śmietanki kremówki,250 g serka mascarpone,1/2 szklanki cukru pudru,sok i skórka z 1 cytryny,400 g truskawek,Ciasto:,1 i 1/3 szklanki mąki,1/2 szklanki kakao,1 płaska łyżka proszku do pieczenia,szczypta soli,4 jajka,6 łyżek zimnej wody,1 i 1/3 szklanki cukru,Dekoracja:,cukier puder
gotować. Praktyczny podręcznik kucharstwa. Poradnik we wszelkich sprawach odżywiania, zestawiania menu, urządzania przyjęć, dekoracji stołu" Autorka: MARJA DISSLOWA, b. dyrektorka lwowskiej szkoły gospodarstwa domowego. Wyd. Polskie R. Wegnera) cukier;żółtka;białka;migdały;mak;mąka;masło;miód;migdały