płytko "na krzyż". Marynujemy mięso przynajmniej 1/2 godz. Nacieramy je solą, pieprzem i obsmażamy na patelni z obu stron (najpierw od strony skóry). Potem pieczemy kaczkę w 175°C przez ok. 10 min. Obieramy pata-ta ze skóry (umyte i osuszone obierki możemy usmażyć w głębokim tłuszczu, i tak powstałe
Pizza bunga bunga w rozmiarze 60 cm i dowóz absolutnie gratis - to oferta Gastrofazy w Kielcach. świętokrzyskie Kielce Pocieszki 3 25-001
Największa pizza w całym Wałbrzychu dostępna jest w Restauracji Stella, a jej średnica wynosi 60 cm. dolnośląskie Wałbrzych Piłsudskiego 58 58-301
350g gorzkiej czekolady (najlepiej, żeby miała 50-60% kakao)- połamanej w kawałki
250g masła - pokrojone w kostki,
3 jaja,
250g cukru trzcinowego MUSCOVADO,
85g mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia 1. Nastaw piekarnik na 160 stopni. Brytfankę (płytka, kwadratowa) wysmaruj masłem i wyłóż papierem
. Ułóż mięso w żaroodpornym naczyniu do zapiekania. Polej marynatą, przykryj i wstaw na 3 godziny do lodówki. Następnie wyjmij mięso z zalewy, marynatę pozostaw. Rozgrzej piekarnik do 210°C (dla polędwiczek) lub 180°C (dla karkówki). Do płytkiego żaroodpornego naczynia wlej wodę do wysokości 1 cm, ustaw