decoupage wieszak na ręcznik papierowy

mm

Wystrój wnętrz: słodko, słodko wszędzie

Wystrój wnętrz: słodko, słodko wszędzie

Przygotowując tę galerię nie wiedziałam jeszcze, że babeczki, muffinki i cupcakes choć podobne do siebie, to jednak różne ciastka. Babeczki piecze się z kruchego ciasta i napełnia po upieczeniu, muffinki piecze się w papilotce, czyli papierowej jednorazowej foremce, a ciasteczka cupcakes, wyglądają jak muffinki, ale są bardziej puszyste, bez dodatków i ozdobione na górze. Wydaje mi się, że wybrane przedmioty były inspirowane muffinkami, ale pewności nie mam. Najważniejsze, że wyglądają słodko i apetycznie.

Frytki z paluszkami rybnymi

6 dużych ziemniaków, olej do głębokiego smażenia, sól, 2 filety białej ryby, 1 jajko, bułka tarta Przygotuj frytki: Ziemniaki obierz, pokrój w plasterki a potem wzdłuż na frytki. Pokrojone ziemniaki wypłucz zimną wodą i osusz papierowymi ręcznikami. Rozgrzej olej w głębokim rondlu (lub

Pasta jogurtowa z bakłażanem

ręcznikiem i usmaż na sporej ilości oliwy. Plasterki bakłażanów ułóż na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Teraz zmiksuj bakłażany z jogurtem, wymieszaj z sokiem cytrynowym i pastą sezamową, przypraw do smaku solą. Podawaj na talerzykach, stawiając obok miseczkę z dobrą oliwą. Tę pastę

Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowej

500g piersi kurczaka,2 duże jajka,4-5 łyżek wiórków kokosowych,4 łyżki bułki tartej,olej do smażenia,sól,pieprz do smaku Pierś kurczaka dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Następnie pokroić pierś w duże kostki. Doprawić solą i pieprzem. Do miseczki wsypać wiórki kokosowe i bułkę tartą

kotlety z kabaczka

młody kabaczek bez obierania lub starszy obrany i wydrążony jajko bułka tarta olej przyprawy kabaczek kroimy na cienkie krążki przyprawiamy panierujemy jak kotlet ismażymy na oleju przed podaniem odsączamy znadmiaru tłuszczu kładąc na papierowy ręcznik pycha jajko;bułka tarta;olej

bakłażan z mozarellą

2 bakłażany,2 kulki mozarelli,puszka pomidorów cząstki,2 łyżki oliwy,bazylia,oregano,sól Bakłażany pokroić na plastry, posolić. Po kilku minutach wytrzeć papierowym ręcznikiem. Mozarellę pokroić wplastry. Na spód żaroodpornego naczynia wlać łyżkę oliwy, układać warstwę bakłażaów, warstwę mozarelli

Najnowsze