dania z piekarnika parowego

Materiał promocyjny

W trosce o komfort i zdrowie - poznaj najnowsze piekarniki parowe i płyty kuchenne Samsung

W trosce o komfort i zdrowie - poznaj najnowsze piekarniki parowe i płyty kuchenne Samsung

Samsung to ekspert w dziedzinie nowoczesnych rozwiązań, które poprawiają komfort życia codziennego konsumentów, a także zachwycają swoją funkcjonalnością oraz wyjątkowym designem. Teraz producent rozszerza swoją ofertę o nowe linie piekarników parowych do zabudowy Dual Cook Steam oraz płyt indukcyjnych typu SlimFit

Co wybrać piekarnik zwykły czy parowy?

Jaki piekarnik wybrać - zwykły czy parowy - to pytanie, które zadaje sobie wiele osób. Piekarniki parowe, znane w gastronomi, do domowych kuchni trafiły całkiem niedawno. Czy jednak warto w nie zainwestować?

5 cech idealnego piekarnika

Piekarnik to element wyposażenia każdej kuchni. Miłośnicy gotowania z pewnością wiedzą jak wspaniałe i pyszne może być przygotowywanie rumianych ciast, soczystych mięs i przepysznych zapiekanek na obiad dla całej rodziny. Warto jednak kupić porządny sprzęt, by posłużył przez długie lata a jednocześnie pasował do aranżacji kuchni. Znamy 5 cech idealnego piekarnika.

Piekarnik do zabudowy - jaki wybrać? Przegląd najlepszych modeli na rynku

Piekarnik do zabudowy - jaki wybrać? Przegląd najlepszych modeli na rynku

także funkcja „pizza” dla miłośników tego włoskiego dania. Piekarnik do zabudowy - wady i zalety Piekarnik do zabudowy pozwala stworzyć spójną, idealnie skomponowaną aranżację całej kuchni. Dodatkowo mamy możliwość zamontowania sprzętu na wysokości naszego wzroku, co zdecydowanie ułatwia

Urządzenia do gotowania na parze - zdrowe i szybkie w przygotowaniu posiłki

Urządzenia do gotowania na parze - zdrowe i szybkie w przygotowaniu posiłki

wiadomość dla osób będących na diecie. Dodatkowo dania gotowane na parze są lekkostrawne, nie są poddawane przetwarzaniu, dzięki czemu nie tracą cennych składników odżywczych. Przygotowywane na parze mięso jest bardziej miękkie, a więc łatwiejsze w trawieniu. Z kolei warzywa i mięso nie nasiąkają ani wodą

Piekarnik do zabudowy - przeczytaj, zanim kupisz

Piekarnik do zabudowy - przeczytaj, zanim kupisz

wykorzystaniu dwóch źródeł ciepła - wysokiej temperatury z grzałek elektrycznych oraz pary wodnej. Dania nie nasiąkają olejem, zachowują wartości odżywcze i witaminy, a mięso jest soczyste i smaczniejsze od upieczonego tradycyjną metodą (pieczeń będzie miała chrupką skórkę). W piekarniku parowym przygotujemy

Patelnie o wielu funkcjach: Top 30 modeli na płytę grzewczą i do piekarnika

Patelnie o wielu funkcjach: Top 30 modeli na płytę grzewczą i do piekarnika

można używać na kuchniach indukcyjnych, elektrycznych czy gazowych.  Patelnie z powłoką ceramiczną Nowoczesne modele z właściwościami nieprzywierającymi nie wymagają dużych ilości tłuszczu, dlatego pozwalają na przygotowanie zdrowych dań. Równomiernie rozprowadzają ciepło, co przyspiesza proces

Piekarniki: gorący temat

czas pieczenia zależnie od przygotowywanej potrawy, wystarczy ją wstawić do piekarnika i na panelu sterowania wybrać program oraz wagę dania. Termosonda - sprawdza temperaturę wewnątrz potrawy i automatycznie wyłącza piekarnik. Podwójna komora

Warto mieć piekarnik parowy!

pieczenie, dlatego przygotowując posiłek w ten sposób tracimy mniej składników odżywczych i minerałów. Para wydobywa najlepsze właściwości produktów, z niespotykaną precyzją uwydatniając ich smak, aromat i konsystencję. Czym jest piekarnik parowy

Zestaw garnków ze stali nierdzewnej. Oto propozycje wysokiej jakości, w niższych cenach

Zestaw garnków ze stali nierdzewnej. Oto propozycje wysokiej jakości, w niższych cenach

nierdzewnej może być dwuczęściowy i większy, nawet 10-elementowy. W zależności od wybranej marki, różni się jakością i stylem wykończenia. Może zawierać garnki do gotowania o różnej pojemności, modele parowe czy rondle do mleka i sosów przystosowane do wszystkich rodzajów płyt grzewczych. Jednym z

Urządzenia do czyszczenia parą - z nimi domowe porządki staną się banalnie proste

Urządzenia do czyszczenia parą - z nimi domowe porządki staną się banalnie proste

ceramiczne w kuchni - okapy, piekarniki, płyty indukcyjne, a także łazienki i toalety - lustra, fugi, ceramikę, baterie łazienkowe, armaturę, kabinę prysznicową oraz posadzki z kamienia, lastrico, marmurowe. Czyścik parowy jest urządzeniem bardzo lekkim, w zależności od modelu waży 1,5 do 3 kg, a więc jest

Kuchnia idealna

Kuchnia idealna

uznasz za stosowne. Ważne również by zwrócić uwagę podczas pieczenia na czas przygotowywania potraw, gdy wychodzisz do innego pomieszczenia. Dzięki wbudowanemu sygnalizatorowi akustycznemu zawitasz z powrotem do kuchni na gotowe danie. http://www.electrolux.pl

Moussaka - typowe greckie danie

podsmażamy. W naczyniu do zapiekania układamy: warstwę bakłażanów, ewentualnie warstwę puree, warstwę mięsa i wreszcie warstwę beszamelu. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 st. C) na 20-30 minut. Podajemy pokrojone w kwadraty. bakłażan;baranina;wołowina;olej;cebula;pomidory;mąka;masło;mleko;gałka

Danie jednogarnkowe z pęczaku - Galas

zimnej wody, przykryj garnek przykrywką i gotuj na wolnym ogniu lub w piekarniku rozgrzanym do 150 st. C przez ok. 20 min od momentu zagotowania. Kasza powinna być miękka i sypka. Do kaszy dodaj odsączone rodzynki, w całości śliwki, migdały, ziarenka wyskrobane z wanilii, dopraw miodem i solą. Podawaj na

Danie wzorowane na macedońskiej Turlitava

piekarnika nagrzanego do 190 °C na 3 godziny. W połowie pieczenia polałem całość wodą ok. 1 szklanki, w tym monecie wszystko dokładnie wymieszałem. Po trzech godzinach danie gotowe. Warzywa wszystkie były surowe, a naczynie ma wymiary średnica 30 cm i wysokość 10 cm.

Boureki - danie greckie z warzyw i sera

naczynie, żeby nam się boureki nie spaliło i umieszczamy całość w piekarniku rozgrzanym do 170-200 stopni na 2 godziny. Taką porcją boureki możemy nakarmić spokojnie cztery głodne osoby. Potrawa jest nieprzyzwoicie tłusta, niesamowicie ciężka i niewyobrażalnie pyszna. ziemniaki;cukinia;mięta;jogurt;ser

Kurczak z rodzynkami w sosie piwnym

Kurczak, rodzynki, puszka/butelka piwa Bardzo latwy przepis, a danie przepyszne. Kupujemy kurczaka w calosci, myjemy, odcinamy wiszace czesci i caly srodek faszerujemy rodzynkami. Nie przyprawiamy zadnymi przyprawami! Owijamy kurczaka folia i wkladamy do rozgrzanego piekarnika na 50minut. po 50

Najnowsze