czy kuchenki indukcyjne są szkodliwe

Agnieszka Hasiec

Jakie garnki wybrać do codziennego przygotowywania posiłków?

Jakie garnki wybrać do codziennego przygotowywania posiłków?

Szukasz trwałych, dobrej jakości garnków? Oto hitowe serie znanych i uwielbianych marek. Mamy świetne propozycje kompaktowych garnków z odpinaną rączką, a także modeli żeliwnych.

Garnki żeliwne to kompletnie inny wymiar gotowania! Trwałe i świetnie trzymają ciepło

Garnki żeliwne to jedne z najstarszych i najbardziej niezawodnych naczyń kuchennych, które przetrwały próbę czasu. Ich solidna konstrukcja i wyjątkowe właściwości sprawiają, że są niezastąpione dla wielu kucharzy na całym świecie. Mamy propozycje, które koniecznie powinny znaleźć się w wyposażeniu twojej kuchni!

Kubek emaliowany - przypomina czasy dzieciństwa w PRL-u, teraz przeżywa swoje drugie życie

Naczynia emaliowane cieszą się doskonałą opinią. Z czym się nam kojarzą? Z pewnością z domem rodzinnym lub wakacjami u babci w czasach PRL-u. Chętnie wybieramy emaliowane garnki, jednak to kubki emaliowane cieszą się największą popularnością i przeżywają swoje drugie życie. Jakie mają zalety? Sprawdziliśmy!

Czajnik - niezwykłe naczynie kuchenne, bez którego trudno się obyć

Czajnik - niezwykłe naczynie kuchenne, bez którego trudno się obyć

Pierwsze wykute z brązu czajniki służyły prawdopodobnie do filtrowania, a nie do gotowania wody - jednak ich kształt od stuleci pozostaje ten sam. Czajnik do postawienia na kuchence gazowej jest podstawowym elementem wyposażenia każdej kuchni. Najczęściej spotykane czajniki

Kuchnia idealna

Kuchnia idealna

potraw na wewnętrznych ściankach piekarnika w łatwy do usunięcia wilgotną ściereczką popiół. Kupując piekarnik i płytę wybieraj takie modele, z których nie wystają przyciski i pokrętła, bo to one najbardziej przyciągają brud. Płaskie, elektryczne płyty grzejne wystarczy przetrzeć. Płyty indukcyjne

Frittata szpinakowa

, wymieszaj. Odciśnięty szpinak drobno posiekaj, dodaj do jajek i dobrze wymieszaj. Na dużej szerokiej patelni rozgrzej olej i wlej masę jajeczno-szpinakową. Poruszaj patelnią, żeby masa się równomiernie rozłożyła, i smaż, aż spód się zetnie i zrumieni (w zależności od kuchenki - gazowej, elektrycznej

Najnowsze