50 dag mięsa wołowego (schabu), 5 dag słodkiej czerwonej papryki mielonej, 5 dag ostrej czerwonej papryki mielonej, 15 dag soli, 1 dag pieprzu czarnego świeżo zmielonego, 10 dag kozieradki drobno zmielonej, 1/2 szklanki gorącej wody 8211; należy go regularnie odlewać co najmniej 1 raz dziennie. Po
- 0.7 kg piersi z kurczaka ,
- 1 kapusta pekińska ,
- 1 puszka kukurydzy ,
- 1 puszka ananasów ,
- 3 zupki chińskie (2 łagodne i pikantna),
- 1 puszka fasoli czerwonej ,
- 3 łyżki majonezu 1.pierś kroimy na drobną kostkę, przyprawiamy przyprawami z zupek chińskich i trochę przyprawą do
75 dag rozbratla wołowego pokrojonego w kostkę,
25 dag czerwonej fasoli,
2 cebule,
duży czerwony strąk papryki,
2 papryczki chili,
2-3 ząbki czosnku,
ok. litr wywaru z wołowiny,
łyżka mąki,
po 2 łyżki przecieru pomidorowego i oleju słonecznikowego,
łyżeczka startej gorzkiej czekolady