kroimy na plasterki (tak, mimo iż podobno nie kroi się go, ale zróbmy wyjątek); gałkę muszkatołową ścieramy na tarce. Na dużą patelnię z olejem wrzucamy czosnek, pomidory pokrojone w kostkę, przecedzony makaron, smażymy pod przykryciem klika - klikanaście minut, (ja lubię przypieczony więc ta druga opcja
domowej zieleni by móc zrobić sobie grilla (a na balkonie sąsiedzi za dym by nas prześwięcili) taki grill jest jedynym wyjściem i właśnie wczoraj ogłosiliśmy z mężem rozpoczęcie sezonu domowego grillowania ;)
w tym celu zakupiliśmy odpowiedni sprzęt i maszyna ruszyła: mięsko - karczuś macerował
50 dag zielonych szparagów, 1.5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego, 6 jajek, 1 kostka masła (20 dag), 2 spore posiekane szalotki, 50 dag ryżu na risotto, 5 dag starego parmezanu, sól, świeżo mielony pieprz, wióry parmezanu i świeże zioła (natka i estragon) do posypania Szparagi oczyść, obierz
pieprz,czarnuszka,oliwa z oliwek Ciasto do pizzy tradycyjnie zrobiłam w maszynie do pieczenia chleba. Jeśli również taką posiadacie, to wszystkie składniki wrzucacie do maszyny i ustawiacie program na ciasto rosnące. Natomiast jeśli nie posiadacie maszyny, to z tego przepisu możecie również ręcznie