Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 4 jajka, 25 dag margaryny, 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżki kakao, 1/2 proszku do pieczenia (0.75 dag) do przygotowania formy: 1 łyżka margaryny, 1 łyżka bułki tartej Masa serowa: 1 kg tłustego sera twarogowego, 3 jajka, 10 dag masła lub margaryny, 1 1
(na 24-30 sztuk każdych):,białe:,500 g śmietanki 30-36 proc.,10 łyżeczek żelatyny spożywczej,4 łyżki cukru,1 małe opakowanie cukru wanilinowego,czarne:,500 g śmietanki 30-36 proc.,10 łyżeczek żelatyny spożywczej,30 g włoskich ciasteczek amaretti lub innych kruchych ciasteczek migdałowych,4 łyżki
pół pęczka botwinki,2 młode marchewki,1 ogórek zielony sałatkowy,1 biała rzodkiew (lub kilka czerwonych),pół pęczka koperku,pół pęczka szczypiorku,1 l maślanki mrągowskiej,sól i świeżo zmielony pieprz do smaku,jajko na twardo (pół na osobę),ew.szynka Od botwinki odkrawamy buraczki, obieramy je i