ceramiczne podkładki pod garnki

Karolina Kielak

Rustykalne naczynia - wprowadź sielski klimat do swojej kuchni

Rustykalne naczynia - wprowadź sielski klimat do swojej kuchni

Styl rustykalny przywołuje na myśl wiejską sielankę, spokój, tradycję. Jeśli marzysz o przytulnej i pełnej ciepła aranżacji, zależy Ci, aby kuchnia była praktycznie urządzona, a gotowanie stało się ogromną przyjemnością, a podawanie i spożywanie posiłków nawiązywało do natury, powstaw na akcesoria kuchenne rustykalne. Naszą uwagę szczególnie przykuły rustykalne naczynia, które zachwycają wzorami. Zobaczcie sami.

Nowoczesne bambusowe akcesoria do kuchni marki Bambum - teraz kupisz je z rabatem

Urządzasz kuchnię i szukasz porządnych, a jednocześnie nowoczesnych i wyjątkowych akcesoriów kuchennych? Lepiej nie mogłeś trafić! Wybraliśmy akcesoria marki Bambum, które wykonane są z bambusa. Są trwałe, lekkie, a dodatowo teraz kupisz je z dużym rabatem. Przekonaj się!

Deska do krojenia - z jakiego materiału sprawdzi się najlepiej?

W kuchni nie da się obejść bez deski do krojenia, która przyda się zarówno do przygotowywania posiłków, krojenia składników, jak i serwowania przekąsek. Wybór desek do krojenia na rynku jest spory. Znajdziemy drewniane, bambusowe, szklane, kamienne. Jakś najlepiej wybrać? Przedstawiamy zalety i wady wszystkich modeli.

Folkowe dodatki do mieszkania - ożywią każde wnętrze

Folkowe dodatki do mieszkania - ożywią każde wnętrze

. folkstar, folka, nokaut, okazje.info, kolaż ładnydom We wnętrzach w folkowym stylu przede wszystkim powinny znajdować się meble z surowych materiałów, ceramiczne oraz kamienne płytki i dodatki. W folku bardzo ważne są kolory: czerwień, fiolet, zieleń, błękit, żółć

Wesoła ceramika od Lubny Chowdhary

wzór podkładki pod rozgrzany garnek. Cała podkładka wygląda ciekawie a przy tym jest po prostu bardzo praktyczna. Pełną ofertę płytek można zleźć na stronie artystki http://www.lubnachowdhary.co.uk/ Płytki można zamówić osobiście (w Londynie

Kuchnie otwarte

przejęły kosze. W pierwszym przypadku są to wysuwane metalowe kosze zamontowane na prowadnicach. Właśnie w nich pani domu przechowuje garnki, miski i drobne kuchenne przybory, po które najczęściej sięga podczas pracy. Na półkach pod oknem stoją wyplatane pojemniki i koszyki, tak pięknie harmonizujące barwą

Mięso w warzywach po turecku

ogniu. Wszystkie warzywa oczyść i umyj, pokrój na dość duże kawałki (powinny być większe niż kawałki mięsa). Podsmażone mięso i warzywa przełóż do glinianego garnka lub ceramicznego naczynia do zapiekania. Każdą warstwę oprósz solą i pieprzem. Posyp po wierzchu kawałeczkami masła, wlej szklankę wody

Makówki śląskie

1 kg maku mielonego,1 kostka masła,1 kg bakalii:orzechy / migdały / rodzynki / figi / daktyle, 1 szklanka miodu,cukier waniliowy,cukier (ile kto lubi),chałka drożdżowa, Zmielony mak w dużym garnku zalać wrzątkiem, tak by był zakryty, dodać pokrojone bakalie, masło, miód, cukier, cukier waniliowy

Obiad Samuraja czyli Kremowe Sushi

sitku. Wsypujemy ryż do garnka (z grubym dnem), zalewamy w wodą, garnek przykrywamy doprowadzamy do wrzenia (ok. 5 -7 min.) zmniejszamy płomień na najmniejszy i gotujemy 10 min. Po tym czasie wyłączamy kuchenkę i czekamy 10 min. W ceramicznej miseczce rozpuszczamy w occie ryżowym sól i cukier. Ugotowany

Cytrusowy łosoś na ryżowym chruście

. Posypać odrobiną suszonego czosnku. Tak przygotowaną rybę włożyć do ceramicznej miski, przykryć i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc ale i 3 godziny wystarczą. Do głębokiego garnka wlać oliwę, rozgrzać dość mocno. Na gorący tłuszcz wrzucać porcjami makaron ryżowy. Smażyć kilka sekund, przewracając

Kruchy placek z rabarbarem

z masłem. Dodać żółtko, łyżkę wody i energicznie ugniatać, aż powstanie jednolita masa. Ciasto zagnieść w kulę, owinąć folią i wstawić do lodówki na 15 minut. Piekarnik nastawić na 200°C. Ciasto rozwałkować na placek o średnicy ok. 35 cm i wyłożyć nim natłuszczoną ceramiczną formę tak, żeby brzegi

Najnowsze