ogniu. Wszystkie warzywa oczyść i umyj, pokrój na dość duże kawałki (powinny być większe niż kawałki mięsa). Podsmażone mięso i warzywa przełóż do glinianego garnka lub ceramicznego naczynia do zapiekania. Każdą warstwę oprósz solą i pieprzem. Posyp po wierzchu kawałeczkami masła, wlej szklankę wody
1 kg maku mielonego,1 kostka masła,1 kg bakalii:orzechy / migdały / rodzynki / figi / daktyle, 1 szklanka miodu,cukier waniliowy,cukier (ile kto lubi),chałka drożdżowa, Zmielony mak w dużym garnku zalać wrzątkiem, tak by był zakryty, dodać pokrojone bakalie, masło, miód, cukier, cukier waniliowy
sitku. Wsypujemy ryż do garnka (z grubym dnem), zalewamy w wodą, garnek przykrywamy doprowadzamy do wrzenia (ok. 5 -7 min.) zmniejszamy płomień na najmniejszy i gotujemy 10 min. Po tym czasie wyłączamy kuchenkę i czekamy 10 min. W ceramicznej miseczce rozpuszczamy w occie ryżowym sól i cukier. Ugotowany
. Posypać odrobiną suszonego czosnku. Tak przygotowaną rybę włożyć do ceramicznej miski, przykryć i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc ale i 3 godziny wystarczą. Do głębokiego garnka wlać oliwę, rozgrzać dość mocno. Na gorący tłuszcz wrzucać porcjami makaron ryżowy. Smażyć kilka sekund, przewracając
z masłem. Dodać żółtko, łyżkę wody i energicznie ugniatać, aż powstanie jednolita masa. Ciasto zagnieść w kulę, owinąć folią i wstawić do lodówki na 15 minut. Piekarnik nastawić na 200°C. Ciasto rozwałkować na placek o średnicy ok. 35 cm i wyłożyć nim natłuszczoną ceramiczną formę tak, żeby brzegi