Pizzeria DoDo mieści się w dzielnicy Wola, przy ul. Górczewskiej 16 w Warszawie. Wnętrze lokalu jest proste, ale przykuwające uwagę - ściany są w intensywnym pomarańczowym kolorze, a krzesła ... mazowieckie Warszawa Górczewska 16 01-147
; przez 10-15 min.
Ewentualnie (jeśli ciasto nam się rozrywa) możemy upiec odpowiednio duże kawałki i dopiero z gotowego piernika wycinać ściany domów (pamiętajmy jednak, że musimy zrobić to póki piernik jest ciepły i miękki - kiedy stwardnieje nie będziemy już w stanie tego zrobić).
Gdy ciasto dobrze
dodamy cały serek do czekolady, masa powinna być gładka i jednolita, dolewamy ekstrakt z wanilii i alkohol, w połączeniu ze śmietaną alkohol nie jest bardzo wyczuwalny, ale uwydatnia smak.
; CIASTO PTYSIOWE:
1. Tłuszcz, wodę i sól doprowadzamy do wrzenia w garnuszku, po czym ciągle mieszając
oczyszczonej,Idealnie biały lukier:,500 g cukru pudru,1 czubata łyżka masła,2-3 łyżki mleka Nie ma tu wielkiej filozofii - ze wszystkich składników należy zagnieść ciasto. Będzie się lekko kleić, ale ten efekt da się zniwelować podczas wałkowania - wystarczy oprószyć je mąką. Ciasta nie trzeba chłodzić - można
wyłów z garnka pęczek wygotowanych liści, przed wyrzuceniem wyciśnij z nich sok, przyciskając je do ściany garnka. Jeszcze dodaj do jarzyn ugotowaną fasolę wraz z wywarem.
Zawartość garnka jest teraz aromatyczna, ale wciąż ma dość nieokreślony smak i kolor. Dodaj więc cukru do smaku, przyprawę do zup