). Dzielimy ciasto na dwie części i z każdej formujemy wałek o długości ok. 30 - 40 cm. Oba wałki układamy na wyłożonej papierem formie do pieczenia i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 150 C przez 35 min. Następnie wyjmujemy i pod dość ostrym kątem kroimy ciasteczka. Rozkładamy i ponownie pieczemy
wymieszać mąkę, pieprz, sól, proszek do pieczenia. Dodać masło i ubijać mikserem. Oliwę, jajka i mleko wymieszać i stopniowo dodawać do ciasta. Ubijać. Dodać pistacje, oliwki, wymieszać. Ciasto przenieść na posypaną mąką stolnicę. Piec rozgrzać do 180 st. C. Pozostałą oliwą wysmarować blaszkę do pieczenia
nie przypalić. Dodaj pomidory (i sos) oraz połowę bazylii. Zwiększ ogień i gotuj 6-8 minut, aż część płynu odparuje, a sos zgęstnieje, dopraw solą i pieprzem, dodaj pozostałą bazylię i wymieszaj. Zdejmij z ognia i odstaw.
Bakłażany umyj i odetnij końcówki, następnie pokrój pod kątem w 1-cm plastry
polędwiczka wieprzowa,
1 seler,
40 ml miodu,
burak ćwikłowy,
30 g trufli czarnej,
100 g borowików,
0.8 g agaru,
10 g masła
100 g migdałów,
mleko,
sól pieprz,
szczypiorek,
lód,
oregano, Polędwiczkę obsmażyć na grillu, wstawić do pieca konwekcyjnego sonda na 70 st. C.
Puree: 1 cały seler ugotować w