CIASTO:, 2.5 szklanki mąki, 2 łyżki miodu, 2 łyżki margaryny, 2 łyżki cukru, 4 jajka, olejek waniliowy(1.5łyżeczki), 1 proszek do pieczenia, masło i bułka tarta do wysypania formy MASA:, kostka margaryny, 1 szklanka cukru pudru, 2 szklanki mleka, 4 łyżki kaszy manny, 2,5 łyżeczki zapachu
oliwek i rozkładamy na niej ciasto (możemy posypać natłuszczoną powierzchnię odrobiną mąki, ale uwaga: jeśli mąki nie pokryje w całości ciasto, będzie się przypalała i zamiast przyjemnego zapachu pizzy w domu będzie unosić się swąd spalenizny). Wierzch pizzy smarujemy zmiksowanym pomidorowym sosem
do słoiczka i do lodówki - na następny raz a zapewniam, że będzie na pewno!!!
Ja zwykle ciasto chlebowe robię wieczorem i piekę chlebek rano, aby móc nacieszyć nozdrza rozchodzącym się po domu zapachem świeżego chleba.
Piec nieco ponad godzinę w piekarniku 220 stopni i delektować
się szklista oraz miękka, wtedy dodajemy sól (ja sypię delikatnie na całą powierzchnię), zostawić na chwilę z tą solą na górze, później wymieszać i dodać trochę pieprzu. Kiedy cebula już daje nam znać, poprzez zapach w całym domu, że jest gotowa kładziemy na cebulę startą marchew, kładziemy tak aby