.
4. Wypełniam foremki. Używam foremek do mini muffinek. Ciasto wlewam tylko aby zakryć dno.
5. Małą łyżeczką nakładam do każdej foremki twaróg z gruszką i szafranem.
6. Zalewam foremki ciastem do wysokości &; 190;.
7. Moją wersję dodatkowo udekorowałam kropką ciasta ufarbowaną na kolor czerwony
30 dkg białego sera, 1 szklanka jogurtu naturalnego, 2 łyżki śmietany, pęczek szczypiorku, 1/4 łyżeczki soli Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki wkładamy do malaksera i miksujemy na jednolitą masę około 3 minut - cały sos ma być zielony, a nie biały z zielonymi kropkami szczypiorku. Proporcje
1 kg białego sera,
200 g masła,
250 g cukru pudru,
10 jaj,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
2 łyżki mąki pszennej,
laska wanilii,
Spód:,
200 g kakaowych herbatników,
100 g masła,
1 łyżka kakao,
Lukier:,
400 g cukru,
4 łyżki gorącej wody,
2 łyżki likieru cointreau Spód: Do malaksera wsypać
1 kg białego sera,
200 g masła,
250 g cukru pudru,
10 jaj,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
2 łyżki mąki pszennej,
laska wanilii,
Spód:,
200 g kakaowych herbatników,
100 g masła,
1 łyżka kakao,
Lukier:,
400 g cukru,
4 łyżki gorącej wody,
2 łyżki likieru cointreau, Spód:
Do