barwienie kwiatăłw atramentem

Sola gotowana w sosie z pomarańczy z czarną lasagne

600 g filetów z soli,500 g czarnego makaronu lasagne (barwiony atramentem z mątwy),500 ml soku z pomarańczy,60 g gałązek świeżego rozmarynu,2 litry bulionu z kurczaka,100 g cebuli dymki,100 ml wytrawnego białego wina,40 g masła,sól,biały pieprz Makaron ugotuj al dente. Na surowy filet z soli połóż

Sola gotowana w sosie z pomarańczy z czarną lasagne

600 g filetów z soli, 500 g czarnego makaronu lasagne (barwiony atramentem z mątwy), 500 ml soku z pomarańczy, 60 g gałązek świeżego rozmarynu, 2 litry bulionu z kurczaka, 100 g cebuli dymki, 100 ml wytrawnego białego wina, 40 g masła, sól, biały pieprz Makaron ugotuj al dente. Na surowy

Czarny makaron z sosem pomidorowym i sardynkami

, kroimy w kostkę i łączymy z resztą sosu. Po paru minutach dodajemy osączone sardynki. Makaron gotujemy al dente i przekładamy do sosu. Podgrzewamy, mieszając do momentu, kiedy będzie miękki. Serwujemy z kolendrą, posiekaną lub nie. Rada: Czarny makaron jest barwiony atramentem z kałamarnicy. Idealnie

Czarne spaghetti z krewetkami i łososiem

400 g makaronu barwionego atramentem z mątwy,200 g wędzonego łososia,350 g krewetek - mogą być małe,garść pomidorków koktajlowych,oliwa,sok z 0.5 cytryny,pół kieliszka białego wina,1 świeża papryczka chili,2-3 ząbki czosnku,natka,bazylia,pieprz Makaron gotować. Łososia pokroić. Krewetki rozmrozić

Najnowsze