ryż trzy kolory - 3 woreczki,pstrąg tęczowy filet 35 dag,pieprz cytrynowy do smaku,sól do smaku,Na sos:,jogurt naturalny 150 ml,koper posiekany 2 łyżki,papryka słodka do smaku,pieprz i sól do smaku,sok z cytryny do smaku Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet pstrąga opłukać oprószyć
trzy grube filety z dorsza ze skórą lub bez, dużo soli, garść cukru Świeże filety osusz yć. Ułożyć je w sporym pojemniku głęboko zanurzone w soli wymieszanej z cukrem. Ryba puści sok. Po trzech dniach zmienić sól na świeżą i ponownie zostawić rybę w soli na trzy dni. Pojemnik może stać w
Zajazd Bias to powstały niedaleko małej wsi Wyszków kompleks hotelowo-restauracyjny, posiadający 60 miejsc noclegowych w pokojach jedno, dwu, trzy, czteroosobowych, 3 profesjonalnie wyposażone ... mazowieckie Wyszków Warszawska 1 07-200
2 duże lub 3 małe żółtka o temperaturze pokojowej, 1 łyżka świeżego soku z cytryny, 1 łyżeczka białego octu winnego, 1 łyżeczka musztardy, pół łyżeczki soli, szczypta pieprzu, 1 szklanka oleju o temperaturze pokojowej, 1 zielona cebulka, 1 łyżka odsączonych kaparów, 1 ogórek marynowany, 2 łyżki
900 ml gęstej śmietany ''od baby lub chłopa'',pusta plastikowa butelka dwulitrowa po jakimś napoju Śmietanę wlać do butelki i wstawić do lodówki na dwa-trzy dni. Wyjąć z lodówki, poczekać, aż osiągnie temperaturę pokojową. Energicznie poruszać butelką, aż masło zacznie się oddzielać od maślanki