pieczenia. Wymieszać i połączyć z ubitymi na sztywno białkami.
Wlać do formy w kształcie baranka i upiec w temp 170 C. przez 45 minut.( W miejsce oczu włożyć rodzynki)
Baranka ostudzić i zawiązać mu wokół szyi kokardkę. jajko;masło;cukier;proszek do pieczenia;rodzynki;
gotowy baranek jest świetną ozdobą talerza z Wielkanocnym śniadaniem. jajko;serek topiony;pieprz;papryka czerwona;ogórki konserwowe;majonez;
cukier puder Nie martw się, jeśli nie masz formy na baranka. Po prostu przygotuj barankowe ciasto i upiecz je w zwykłej formie na babkę. Też będzie pysznie, uroczyście i świątecznie Utrzyj masło z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Ciągle ucierając, kolejno wbijaj po jednym jajku. Wymieszaj mąkę pszenną
roztopione masło oraz mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto biszkoptowe przelać do foremki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 - 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika formę z barankiem obłożyć zmoczoną w zimnej wodzie ściereczką. Po 10 - 15 minutach zdejmujemy ściereczkę, rozkręcamy foremkę i
,
1 cukier waniliowy na 1/2 kg ciasta,
szczypta soli,
10 kropli olejku migdałowego,
80g mąki typu 405,
20g mąki ziemniaczanej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia Ponieważ ostatnio stałam się szczęśliwą posiadaczką formy na baranka i zajączka (podziękowania dla Lidla), a druga ciąża uaktywniła moje