1 owoc awokado,1 pomidor,1 ząbek czosnku,ser feta,zielona pietruszka,świeżo zmielony pieprz,olej z pestek dyni Z owocu awokado usuwamy pestkę i miąższ kroimy w niezbyt drobną kostkę. W podobnej wielkości kostkę kroimy sparzonego i obranego ze skórki pomidora oraz ser feta. Dodajemy posiekany
4 szt avokado,
cebula,
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym,
łyżka musztardy,
2 łyżki majonezu,
pieprz i sól do smaku Avokado przekroić i wyjąć pestkę. Farsz: tuńczyka odsączyć, dodać posiekaną cebulę, majonez, musztardę doprawić do smaku. Farsz włożyć w miejsce po pestce. cebula;tuńczyk
4 szt awokado,
cebula,
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym,
łyżka musztardy,
2 łyżki majonezu,
pieprz i sól do smaku Awokado przekroić i wyjąć pestkę. Farsz:
tuńczyka odsączyć dodać posiekaną cebulę, majonez, musztardę doprawić do smaku. Farsz włożyć w miejsce po pestce. awokado;cebula
3 duże dojrzałe awokado, cukier do smaku, 1 szklanka gęstej śmietany (lub twarożku), odrobina rumu, bita śmietana i cząstki awokado do dekoracji Pokrój awokado wzdłuż na połówki, usuń pestki (nie wyrzucaj ich). Wyjmij miąższ z połówek awokado i rozgnieć go widelcem. Dodaj nieco cukru do smaku
1/2 dojrzałego awokado
1 banan,
150 ml mleka sojowego Awokado brać ze skórki, wyjąć pestkę, pokroić w kostkę. Banana obrać ze skórki i pokroić w plastry. Składniki zmiksować w blenderze. awokado;banany;mleko;