-pół avocado-jedno spore zielone jabłko Granny Smith-kilka listków kapusty pekińskiej-dwie garści kiełków ("na patelnię")-papryka czerwona suszona w płatkach ok 2 łyżki-2 łyżki pestek dynisos:-łyżka oliwy-łyżka octu balsamicznego-łyżka soku z limonki-łyżeczka wody-sos sałatkowy "Pobudzający" Kamis
1 avocado dojrzałe i miękie ale bez czarnych plam, sok z 1/2 cytryny, 2 dymki, 1/2 opakowania małego niskokalorycznego naturalnego jogurtu, tabasco, sól Avocado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę, a miąższ rozgniatamy widelcem na grudkowatą masę. Dodajemy jogurt, pokrojoną w bardzo drobną kostkę
połówka avocado,2 rozdrobnione orzechy włoskie,2 niewielkie plastry sera pleśniowego,łyżka miodu wielokwiatowego Przekrój avocado wzdłuż na pół, wyciągnij pestkę. Łyżeczką wyjmij miąższ owocu, nie naruszając skórki (pozostaw trochę ok. 3-4 mm miąższu) . Pokrój wyjęty miąższ avocado w kostkę, dodaj
apetyt.
Sałatkę przygotowujemy krótko przed podaniem. Avocado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę. Krewetki rozmrażamy, myjemy i obieramy, sparzamy paluszki krabowe, wszystko kroimy w sporą kostkę i dodajemy do avocado. Sos sojowy mieszamy z wasabi i polewamy nim sałatkę. Na koniec
, wywalić pestki, wybrać łyżką farsz i rozdrobnić go porządnie widelcem.
(Zdjąć skórkę z limonki i pokroić w cieniutkie paski - odstawić)
Wycisnąć na avocado sok z całej limonki, dodać szczyptę soli i pieprzu oraz niewielką ilość wasabi.
3. Pokroić glony nori na 1-1,5cm paseczki (wystarczy 1 "kartka