avocado pestka

Sałatka z zielonego jabłka i avocado

-pół avocado-jedno spore zielone jabłko Granny Smith-kilka listków kapusty pekińskiej-dwie garści kiełków ("na patelnię")-papryka czerwona suszona w płatkach ok 2 łyżki-2 łyżki pestek dynisos:-łyżka oliwy-łyżka octu balsamicznego-łyżka soku z limonki-łyżeczka wody-sos sałatkowy "Pobudzający" Kamis

Guacemole III

1 avocado dojrzałe i miękie ale bez czarnych plam, sok z 1/2 cytryny, 2 dymki, 1/2 opakowania małego niskokalorycznego naturalnego jogurtu, tabasco, sól Avocado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę, a miąższ rozgniatamy widelcem na grudkowatą masę. Dodajemy jogurt, pokrojoną w bardzo drobną kostkę

Miodowe awocado z orzechami i serem pleśniowym

połówka avocado,2 rozdrobnione orzechy włoskie,2 niewielkie plastry sera pleśniowego,łyżka miodu wielokwiatowego Przekrój avocado wzdłuż na pół, wyciągnij pestkę. Łyżeczką wyjmij miąższ owocu, nie naruszając skórki (pozostaw trochę ok. 3-4 mm miąższu) . Pokrój wyjęty miąższ avocado w kostkę, dodaj

Sałatka na dobry początek

apetyt. Sałatkę przygotowujemy krótko przed podaniem. Avocado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę. Krewetki rozmrażamy, myjemy i obieramy, sparzamy paluszki krabowe, wszystko kroimy w sporą kostkę i dodajemy do avocado. Sos sojowy mieszamy z wasabi i polewamy nim sałatkę. Na koniec

Sushi Nadias

, wywalić pestki, wybrać łyżką farsz i rozdrobnić go porządnie widelcem. (Zdjąć skórkę z limonki i pokroić w cieniutkie paski - odstawić) Wycisnąć na avocado sok z całej limonki, dodać szczyptę soli i pieprzu oraz niewielką ilość wasabi. 3. Pokroić glony nori na 1-1,5cm paseczki (wystarczy 1 "kartka

Najnowsze