1 tabliczka czarnej czekolady (100 g), 125 g masła, 125 g cukru, 3 jajka, 60 g mąki, 50 g mielonych orzechów , 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 lyżki wody Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do szklanego naczynia, dodać 2 łyżki wody i masło, rozpuścić w kuchence (1.5 min.), dokładnie wymieszać
150 g konfitury jarzębinowej,
biszkopt:,
50 g mączki migdałowej,
50 g cukru pudru,
10 g mąki pszennej tortowej,
1 - 2 (60 g) białka,
40 g cukru,
mus:,
120 g białej czekolady,
360 (300+60) ml śmietany 30-proc.,
3 g (2 listki) żelatyny,
polewa:,
200 g białej czekolady,
100 g oleju słonecznikowego
Spód:,60 g herbatników pełnoziarnistych,1 szklanka migdałów,1/4 szklanki cukru,50 g roztopionego masła,Masa sernikowa:,2 szklanki ugotowanego ryżu,1 1/2 szklanki śmietany 30 %,90 g roztopionego masła,500 g sera ricotta,500 g twarogu sernikowego,1 1/2 szklanki cukru,4 duże jaja,1/4 szklanki rumu,1
25 minut. Wyjmij i ostudź.
Gdy biszkopt przestygnie, wytnij 4 krążki o średnicy 8 cm.
Przygotuj mus: żelatynę namocz w zimnej wodzie, aż napęcznieje. Następnie odlej wodę, a żelatynę rozpuść w kuchence mikrofalowej (jeśli nie masz mikrofali, rozpuść żelatynę w kąpieli wodnej).
Schłodzoną śmietanę
cynamonu,
4 łyżki cukru pudru,
1 łyżka masła,
Na czekoladową truflą:,
300 g mleka skondensowanego słodkiego,
200 g czekolady deserowej (użyłam 74 %),
50 ml mleka, Przygotowanie:
1. Przygotowujemy kruchy spód. Łączymy sypkie składniki. Mieszamy. Wysypujemy na stolnicę. Robimy zagłębienie, w