ardo kuchenka 50 cm

Ciasto z kuchenki mikrofalowej

1 tabliczka czarnej czekolady (100 g), 125 g masła, 125 g cukru, 3 jajka, 60 g mąki, 50 g mielonych orzechów , 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 lyżki wody Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do szklanego naczynia, dodać 2 łyżki wody i masło, rozpuścić w kuchence (1.5 min.), dokładnie wymieszać

Mus z białej czekolady z konfitura jarzębinową

150 g konfitury jarzębinowej, biszkopt:, 50 g mączki migdałowej, 50 g cukru pudru, 10 g mąki pszennej tortowej, 1 - 2 (60 g) białka, 40 g cukru, mus:, 120 g białej czekolady, 360 (300+60) ml śmietany 30-proc., 3 g (2 listki) żelatyny, polewa:, 200 g białej czekolady, 100 g oleju słonecznikowego

Absolutnie aksamitny sernik ryżowy prosto z Jamajki

Spód:,60 g herbatników pełnoziarnistych,1 szklanka migdałów,1/4 szklanki cukru,50 g roztopionego masła,Masa sernikowa:,2 szklanki ugotowanego ryżu,1 1/2 szklanki śmietany 30 %,90 g roztopionego masła,500 g sera ricotta,500 g twarogu sernikowego,1 1/2 szklanki cukru,4 duże jaja,1/4 szklanki rumu,1

Torcik z jesiennych poziomek

25 minut. Wyjmij i ostudź. Gdy biszkopt przestygnie, wytnij 4 krążki o średnicy 8 cm. Przygotuj mus: żelatynę namocz w zimnej wodzie, aż napęcznieje. Następnie odlej wodę, a żelatynę rozpuść w kuchence mikrofalowej (jeśli nie masz mikrofali, rozpuść żelatynę w kąpieli wodnej). Schłodzoną śmietanę

Mazurek z czekoladową truflą i żurawiną na czerwonym winie

cynamonu, 4 łyżki cukru pudru, 1 łyżka masła, Na czekoladową truflą:, 300 g mleka skondensowanego słodkiego, 200 g czekolady deserowej (użyłam 74 %), 50 ml mleka, Przygotowanie: 1. Przygotowujemy kruchy spód. Łączymy sypkie składniki. Mieszamy. Wysypujemy na stolnicę. Robimy zagłębienie, w

Najnowsze