6 zielonych papryk,
2 kostki sera białego tłustego,
szczypta papryki chilli,
4 cebule,
350 g mięsa mielonego wieprzowego, Wycinamy nożem w środku otwór na środku każdej z papryk. Do dużej michy sypiemy ser. Robimy farsz z sera np: kroimy cztery cebule w grubą kostkę.
Sypiemy do sera i dodajemy
1 ogórek,1/2 strąka zielonej papryki,2 łodygi selera naciowego,1 łyżka posiekanej natki pietruszki,1 szklanka wody mineralnej lub jogurtu,sól,pieprz Ogórek obieramy, kroimy na kawałki. Paprykę myjemy, wyjmujemy gniazdo nasienne, dzielimy na mniejsze części.
Łodygi selera myjemy, osuszamy i usuwamy
1.5 l bulionu warzywnego,700 g zielonych warzyw (cukinia; fasolka szparagowa; seler naciowy),50 g makaronu gwiazdki,2 puszki fasolki białej osączonej z zalewy,pęczek bazylii,150 g świeżo startego parmezanu,5 ząbków czosnku,100 ml oliwy,sól,pieprz Bulion doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy warzywa i
Farsz:,oliwa,masło,cebula,3 ząbki czosnku,10 listków bazylii,pieprz,250-300 g ricotty,250 g mozzarelli,3 garstki startego parmezanu,Ciasto:,mały pęczek natki pietruszki,mały pęczek bazylii,2 żółtka,3 jajka,500 g mąki,białko,Sos żółty:,fiolka szafranu,100 ml białego wina,łyżka masła,150 ml śmietanki
30 dkg białego sera, 1 szklanka jogurtu naturalnego, 2 łyżki śmietany, pęczek szczypiorku, 1/4 łyżeczki soli Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki wkładamy do malaksera i miksujemy na jednolitą masę około 3 minut - cały sos ma być zielony, a nie biały z zielonymi kropkami szczypiorku. Proporcje