z proszkiem mieszając delikatnie łyżką najlepiej drewnianą.
Piec w temp. 180 stopni C przez ok. 20 minut.
Wystudzić.
Krem przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Masę wykonać ucierając masło z żółtkami i cukrem pudrem na jednolitą masę.
Na koniec
), gotować 15 minut pod przykryciem. Po ugotowaniu osączyć szparagi na sitku, pokroić na kawałki, wywar szparagowy można wykorzystać do zupy.
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, powinien być al dente. Przygotować sos pomidorowy: podsmażyć pokrojone w kostkę cebulę i pieczarki. Kiedy składniki
.
* Na śliskim blacie posypanym mąką uformuj okrągły, cienki placek z przygotowanej uprzednio kulki ciasta, najlepiej za pomocą wałka (przepis na wykonanie ciasta i sosu podany jest na końcu instrukcji).
* Posyp mąką dosyć obficie drewnianą łopatkę, aby uniknąć przyklejenia się ciasta i ułatwić
wierzchu w kuchni.
Do czystego emaliowanego garnka wlej litr zimnej przegotowanej wody, wsyp resztę przypraw z miseczki oraz 4 dag mieszanki peklującej, chyba że w instrukcji na opakowaniu będzie zalecana inna ilość na taką porcję mięsa - koniecznie to sprawdź i dokładnie przelicz. Starannie wszystko