anioly z masy solnej wzory

Ciasteczka litewskie "Brzoza"

. Całość posmaruj pozostałą masą waniliową. Przygotuj obie polewy czekoladowe. Ciasto dekoruj ciemnymi i jasnymi pasmami, tak aby powstał wzór jak na korze brzozy. jajko;mąka;cukier;proszek do pieczenia;masło;żółtka;cukier;cukier;wanilia;czekolada;

Ciasteczka ala włoskie orzechy.

Ciasto: 4 szklanki mąki, 1 margaryna, 1 jajko, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 szklanka gęstej śmietany, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, szczypta soli Masa: 25 dkg orzechów włoskich zmielonych (mogą być inne bakalie), 3 żółtka, 20 dkg masła, 1 łyżka kakao, 25 dkg cukru pudru Z podanych

Bezy

nie ścięły. Następnie ubij białka z cukrem na puszystą lśniącą masę, nie za sztywną, aby można ją było łatwo kształtować łyżką. Do ubitej masy możesz dodać kakao i delikatnie wymieszać, tak aby na bezach powstał marmurkowy wzór. Łyżką nakładaj masę na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę - na

Bezy

ścięły. Następnie ubij białka z cukrem na puszystą lśniącą masę, nie za sztywną, aby można ją było łatwo kształtować łyżką. Do ubitej masy możesz dodać kakao i delikatnie wymieszać, tak aby na bezach powstał marmurkowy wzór. Łyżką nakładaj masę na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę - na podaną w

Sernik marmurkowy

porcji ciemnej masy rozprowadzić kleksy czubkiem noża na wierzchu białej masy, tak aby powstał marmurkowy wzór. Piec 10 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C, następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze 30 min. Piekarnik wyłączyć i, nie otwierając drzwiczek, pozostawić sernik w

Najnowsze