aneksy kuchenne kolorowe sanitex

Pierś z kurczaka w kolorowym pieprzu

1 podwójna pierś z kurczaka,2 łyżeczki ziaren kolorowego pieprzu,sól,2 ząbki czosnku,oliwa z oliwek Pierś z kurczaka umyj i oczyść z błonek i tłuszczu. Pokrój na kilka części i lekko rozbij (nie za cienko). Ziarna pieprzu rozkrusz w moździerzu lub delikatnie rozgnieć je za pomocą kuchennego tłuczka

Kolorowa sałatka z kaszy kuskus w cytrynowych skorupkach

. Mieszamy sos. Polewamy nim sałatkę i mieszamy starannie. - Przygotowanie cytrynowych skorupek: cytryny wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Przekroić na dwie równe części. Wydrążyć cały miąższ łącznie z błonkami, najlepiej małą łyżką. Następne przy pomocy kuchennych nożyc wycinać wzorek, który ma przypominać

Carpaccio z tuńczyka z prawdziwkami

25 dag surowego tuńczyka, 2 świeże figi, 1 mały pęczek natki, 2 garści rukoli, 2-4 suszone (ale miękkie) pomidory, 15 dag prawdziwków, 150 ml oliwy, kolorowy pieprz, sól morska w młynku (najlepiej z rozmarynem), ocet balsamiczny (najlepiej aromatyzowany figami), sok z 1 cytryny Oczyść grzyby (jeśli

Gołąbki bez zawijania z soczewicą

białej,pieprz kolorowy świeżo mielony,garść świeżego lubczyku (porwany na mniejsze kawałki),3 jajka,5 łyżek bułki tartej,olej rzepakowy do smażenia,około 50 g bułki tartej do obtoczenia gołąbków,1.5 szklanki rosołu do podlania gołąbków Kapustę szatkujemy dość drobno w robocie kuchennym i razem z mięsem

Karanji

łyżek ciepłej wody i łopatką kuchenną wymieszaj ją z ciastem. Przełóż wszystko na oprószony mąką blat. Ugniataj przez około 5 minut ciasto, aż stanie się miękkie i elastyczne. Nasiona kardamonu wyjmij ze strączków, a następnie je zmiel. Do rondla wlej 200 ml wody, dodaj cukier oraz cynamon i podgrzewaj

Najnowsze