Restauracje podkarpackie Rzeszów Sportowa 4/29 35-111
Na ciasto:, 1.5 szklanki mąki, 1 jajko, łyżka oliwy z oliwek, ciepła woda Na farsz:, 3/4 kg ugotowanych ziemniaków, kostka półtłustego twarogu, cebula, sól, pieprz, ewentualnie mleko Przepis za Kasitzą z Forum Kobieta :) Zagnieść ciasto z mąki, jajka i oliwy, dolać odrobinę ciepłej wody
1 dzień
Zaczyn:
- 0.5 szkl. zakwasu zrobionego z maki żytniej i wody ,
- ok. 1 szklanki letniej dobrej wody ,
- 2 szklanki maki żytniej razowej lub pszennej razowej (bądź mieszanki obydwu) Całość mieszamy i odstawiamy na minimum 3-4 godz. Im dłużej stoi i bąbelkuje tym jest potem kwaśniejszy, a
talenty kulinarne (jestem pewna, ze w trzeciej ciąży zacznę robić ?weki?) zaczęłam przeszukiwać forum za odpowiednim przepisem. Z pomocą przyszła ania_m i podzieliła się swoją tajemnicą na baranka marcepanowego, a że wprost pożeram wszystko, co marcepanowe (no, teraz drastycznie ograniczyłam słodycze