jednolitą masę. Wypełniaj nią wyżłobione połówki jajek, a następnie ozdób pająkami z oliwek.
Przepis wraz z sugestiami dostępny również na: http://www.justmydelicious.com/2012/10/jajka-faszerowane.html
, pieprz.
SPOSÓB II:, 4 jaja ugotowane na twardo, puszka szprotek w oleju - u nas wędzone, pomidor, łyżka natki pietruszki, kilka liści zielonej sałaty, sól, pieprz SPOSÓB I: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przeciąć wzdłuż na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka i starannie
Filet z dorsza lub mintaja, bułka tarta, 1 jajko, sól, pieprz, curry, chilli, kapary, suszone pomidory, 1-2 ząbki czosnku. Wersja 1:
1) Rybkę solimy i pieprzymy.
2) Rozbijamy jajko.
3) Zanurzamy rybkę w jajku.
4) Obtaczamy w bułce tartej.
5) Smażymy na rozgrzanej oliwie z dodatkiem
10 jajek, 3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku albo koperku, 4 łyżki śmietany 30%, 2 łyżki masła, sól i dużo pieprzu, bułka tarta, masło do smażenia Jajka gotuję na twardo. Studzę. Przecinam na połówki. Wyjmuję żółtka i białka. Ucieram. Dodaję sól, pieprz, śmietanę, szczypiorek (koperek), masło
10 jajek,4 łyżki majonezu,4 łyżki twarożku kremowego,15-20 pieczarek,1 łyżka kaparów,posiekany szczypiorek,gałązki tymianku,3 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao,sól i pieprz,1 łyżka oleju do smażenia Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy solą, pieprzem oraz