kalarepka,pietruszka (korzeń),2 ziemniaki,kawałek selera,kawałek pora,czerwona cebula,2-3 łyżki oliwy,1.5 l wody,ziele angielskie,pieprz,200 g zielonego groszku,sól,2 gałązki tymianku,2 gałązki majeranku Kalarepkę, pietruszkę, ziemniaki i selera obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojonego w
Pizzeria Da Grasso to lokale ogólnopolskiej sieci pizzerii, rozmieszczone w różnych rejonach Bydgoszczy. Pizzeria Da Grasso charakteryzuje się zielono-czerwonym wystrojem... kujawsko-pomorskie Bydgoszcz Dworcowa 50 85-010
pomarańczowego,
barwniki spożywcze: zielony; czerwony i niebieski Połącz melasę, miód, cukier, sól z 4 łyżkami wody, zagotuj i zdejmij z ognia, po czym wrzuć masło w kawałkach, starty drobno imbir i kardamon. Ostudź.
Przesiana mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i masą cukrową. Owiń w folię i
1 (podwójna) pierś z kurczaka,300 g makaronu tagliatelle,1 czerwona papryka,1 zielona papryka,1 duża marchewka (lub 2 mniejsze),ok. 200 g kiełków fasoli mung,1 ząbek czosnku,sól i pieprz oraz curry i imbir,olej do smażenia,kilka chińskich grzybów mun oraz 2-3 łyżki jasnego sosu sojowego (można