zdjecia oczek wodnych

Trufle marchwiowo-orzechowe w czekoladzie

1 szklanka startej marchwi (na najmniejszych oczkach),4 duże daktyle (albo 8-10 mniejszych),pół szklanki tartych migdałów,pół szklanki posiekanych orzechów włoskich,1 łyżka mielonego siemienia lnianego,ekstrakt waniliowy (do smaku),1/8 łyżeczki cynamonu,1/8 łyżeczki soli,Na polewę:,3/4 tabliczki

Marchwiowy pierniczek

odstawić do nasiąknięcia. W rondelku zrumienić 2 łyżki cukru, zestawić z ognia i dolać 3-4 łyżki wody (powstanie karmel). Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Miękkie masło utrzeć z resztą cukru i żółtkami. Porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika oraz

Kawa mrożona a'la Bounty w czekoladowe łaty

2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,400 ml gorącej wody,po 4 gałki lodów kokosowych na każdą szklankę,3 kostki czekolady mlecznej,2 łyżeczki syropu czekoladowego,2 łyżki wiórków kokosowych,2 łyżki startej na tarce o drobnych oczkach czekolady mlecznej,listki mięty do dekoracji Najpierw robimy lody

ciasto czekoladowo-buraczane

Składniki na ciasto:, 100 gram mąki pszennej, 250 gram potartych na drobnych oczkach buraków, 250 gram gorzkiej czekolady, 200 gram cukru pudru, 50 gram migdałów w płatkach, 3 jaja, 30 ml oleju, 2 łyżki miodu, 1 łyżeczka aromatu waniliowego, 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki proszku do

Pasztet z cukinii i szpinaku

500 g cukinii, 200 g liści szpinaku, 100 g cebuli, 2 łyżki oliwy, 1/2 szklanki bułki tartej, 100 ml mleka, 2 jaja, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 1 łyżeczka świeżego tymianku, masło do smarowania formy Cukinię umyj, osusz i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Bułkę

Najnowsze