zdjecia małych kuchni w bloku

Blok czekoladowy

masło, podgrzewać aż masło całkowicie się rozpuści. Następnie dodać kakao, cukier, cukier waniliowy, zapach, bakalie. Wszystko dokładnie wymieszać i dodawać małymi porcjami mleko w proszku. Bardzo dokładnie wymieszać. Dodać połamane na małe kawałki herbatniki. Ponownie wymieszać. Przygotować formę

Blok czekoladowy

mieszaj, aby powstała jednolita masa, bez grudek. Dodaj kakao według uznania (od ilości, jaką wsypiesz, będzie zależała intensywność czekoladowego smaku bloku i jego kolor. Zdejmij garnek z ognia i dodaj pokruszone herbatniki. Ponownie postaw garnek z masą na małym ogniu i przez cały czas mieszając

Blok czekoladowy

formę cieniutko posmarować masłem, wlać masę. Wstawić do gorącego piekarnika (180 st. C) w kąpieli wodnej (w większym naczyniu napełnionym wodą, tak żeby sięgała do połowy formy z flanem). W dużej formie piec ok. godziny, aż masa stężeje. Można przygotować w małych naczyniach i wtedy piecze się krócej

Kuchnia Orientalna

Kuchnia Orientalna to małe, kameralne miejsce w Warszawie, w którym można skosztować dań kuchni chińskiej. Kuchnia Orientalna to lokal idealny dla smakoszy potraw z ryżem... mazowieckie Warszawa Śródziemnomorska 2 02-758

Mała Gruzja

Na restaurację Mała Gruzja składa się kuchnia oraz kultura Gruzji. mazowieckie Warszawa Nowogrodzka 40 00-691

Najnowsze