dodawaj białko, delikatnie mieszając szpatułką. Rozgrzej gofrownicę zgodnie z instrukcja na opakowaniu i nakładaj porcje ciasta. Piecz około 4 minuty, aż gofry będą złociste.
Wystudź na kuchennej kratce.
Rada: te gofry są doskonałe z ziołowym sosem zrobionym z dwóch części jogurtu naturalnego i jednej
4 większe pomidory,ok. 24 plasterki cienkiej kiełbaski,8 jajek,sól i pieprz do smaku,masło Pomidory umyć, przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Lekko oprósz solą i na około pół godziny umieść rozcięciem do dołu, na przykład na kuchennej kratce, sitku lub papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru
trwało to około 2 godzin), uformuj z niej kulki. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Gorącą odstaw do ostygnięcia do temp. ciała (po zanurzeniu palca w czekoladzie nie poczujesz gorąca). We wciąż płynnej czekoladzie maczaj kulki. Odstaw je na kratkę kuchenną, aby nadmiar czekolady ściekł. Udekoruj trufle
papierem keksówki (ok. 35cm) włożyć ciasto. Piec 50-55 min. w temperaturze 180°C. Upieczony keks wystudzić na kratce kuchennej. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, polukrować lub polać czekoladą - wg uznania. margaryna;cukier;mąka;proszek do pieczenia;śmietana;rodzynki;orzechy włoskie;daktyle;śliwki
wymieszaj szpatułką.
Rozgrzej gofrownicę zgodnie z instrukcją i nakładaj porcje ciasta. Piecz około 4 minuty, aż gofry będą złociste.
Wystudź na kuchennej kratce. mąka pszenna;groszek;czekolada;cukier;proszek do pieczenia;cynamon;mleko;masło;jajko;