wydobyć ze środka włókna przypominające makaron. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać grubo posiekane orzechy, masło wymieszane z miodem, rodzynki i wiórki kokosowe, wymieszać. Dołożyć sos do makaroników, delikatnie wymieszać. Tak przyrządzoną dynię makaronową można podawać na zimno lub
niesłodzonego mleka kokosowego, 2 łyżki posiekanej kolendry Wołowinę pokrój w paski w poprzek włókien. Zmiksuj szalotki, trawę cytrynową, czosnek, imbir, sól, pastę curry i cukier. Makaron ugotuj w osolonej wodzie (3-4 minuty), odcedź, przelej wodą i osącz. Rozgrzej w woku łyżkę oleju, podsmaż mięso. Dodaj
250 g polędwicy wieprzowej,1 i 1/2 łyżki masła orzechowego,400 ml mleka kokosowego,sok z połowy pomarańczy,pęczek kolendry,cebula lub szalotka,2 torebki brązowego ryżu,olej do smażenia,sól i pieprz Ryż gotujemy na wolnym ogniu, w osolonej wodzie. Polędwicę oczyszczamy z włókien, kroimy w cienkie