Restauracja Koszerna Shlomo's to żydowska restauracja przy ulicy Bagno, tuż przy stacji metra Świętokrzyska.
Restauracja Koszerna Shlomo's znajduje się w nowoczesnym... mazowieckie Warszawa Bagno 2 00-112
metr kwadratowy gazy namoczyć, rozwinąć i ułożyć na niej skórę. Ułożyć w formie wałka 1/2 masy, położyć brokuły, przykryć pozostałą masą. Zawinąć w skórę i gazę, zasznurować i ugotować w wywarze z jarzyn (marchew, pietruszka, seler, por) przez 1,5 h. Wystudzić, pokroić i zalać galaretą. kurczak;bułka
4 jajka (żółtko i białko oddzielnie),1 szklanka cukru,1.25 szklanki mąki,2 łyżki wody,1 łyżeczka proszku do pieczenia,dodatkowo:,330ml śmietanki kremówki,5 łyżek cukru pudru,1 kg truskawek Żółtka ubić z 0.5 szkl. cukru na gładką masę, dodać mąkę, proszek do pieczenia i wodę. Ubić białka, dodać do
2 i 1/2-3 kg ziemniaków,
3-4 średnie cebule,
4 jajka,
300-400 g słoniny,
300-400 g boczku,
400 g kindziuka,
pieprz czarny,
pieprz ziołowy,
sól,
500 ml oleju,
świeże sałaty,
ok. 1 metr jelit wieprzowych Słoninę pokrój w drobną kostkę i usmaż na złoty kolor, oddzielając skwarki od tłuszczu
Składniki na biszkopt:,6 jajek zimnych z lodówki,szklanka dość drobnego cukru,1.5 szklanki dobrej mąki tortowej,2 łyżeczki proszku do pieczenia,Krem:,3 szklanki mleka,3 śmietankowe budynie,2 kostki dobrego masła o temperaturze pokojowej,Poncz:,sok z 1 cytryny,pół szklanki przegotowanej wody,kilka